Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία -Οκτάι: Οι Ελληνες να μην «κάνουν σαν κακομαθημένοι»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Παρακαλείσθε ρίξτε μια μάτια τι δεν καταλαβαίνει ένας πρώην Πρωθυπουργός, ότι οφείλει να είναι προβληματισμένος ,όταν σε εξυμνούν οι ορκισμένοι εχθροί της Πατρίδος, γιατί έτσι επειδή είσαι διαχρονικά ανεύθυνος απέρριψε μετα τη Γαλλική και την Αμερικανική, έστω όχι απόλυτα τέλειες συμφωνίες, αλλά δίνουν ΕΛΠΙΔΑ, ότι δεν είμαστε μόνοι μας..

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ Ε.Δ. ΠΟΥ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΣ..

Τι ήθελε ο «ΠΡΟΕΔΡΟΣ του δεκαπενταμελούς» να δώσουμε τα κλειδιά και να καταργήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μας προστατεύουν ξένοι στρατοί έστω και συμμαχικοί για να εγκρίνει τις συμφωνίες…

Πήρε καμμία διαβεβαίωση απο τους Σκοπιανούς, ότι έστω θα είναι ουδέτεροι σε πόλεμο με την Τουρκία με την «άθλια συμφωνία των Πρεσπών» και ποσά δεινά ήδη επιφέρει στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!! 

Εφημερίδα «Σταρ» της 16 Οκτωβρίου 2021

Πυρ και μανία ο Τσίπρας για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ: Καμία εγγύηση απέναντι στην Τουρκία

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, είπε: «Με την υπογραφή του σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που επέτρεψε επ’ αόριστον ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Ελληνικό έδαφος». Ο Τσίπρας δήλωσε ότι η συμφωνία δεν σημαίνει δέσμευση, όπως υποστήριξη κατά της Τουρκίας.

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο: Η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία -Οκτάι: Οι Ελληνες να μην «κάνουν σαν κακομαθημένοι»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας υπέγραψαν τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας. Η εν λόγω ανανέωση, θα διασφαλίσει ότι η συμφωνία θα παραμείνει σε ισχύ επ’ αόριστον και οι ΗΠΑ θα μπορούν να ανοίξουν πρόσθετες βάσεις εκτός των υφιστάμενων βάσεων.

Ενώ η εν λόγω συμφωνία χαρακτηρίστηκε ως «κατοχή» και «αποικιοκρατία» από την αντιπολίτευση, μια πολύ σκληρή δήλωση προήλθε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε έντονα στην Ελληνο-Αμερικανική αμυντική συμφωνία, λέγοντας: «Με την υπογραφή του σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που επέτρεψε επ’ αόριστον ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Ελληνικό έδαφος».

Ο Τσίπρας είπε ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη, παρέχουν τη δυνατότητα ταχείας μεταφοράς των Αμερικανικών δυνάμεων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επικίνδυνων εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα. Σε αντάλλαγμα για αυτές τις πολύ σοβαρές παραχωρήσεις, έχουμε μόνο γενικές αναφορές για τον σεβασμό της κυριαρχίας μας».

Ο Τσίπρας, ωστόσο, είπε ότι η συμφωνία δεν εγγυάται την υποστήριξη των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, ειδικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν ταιριάζει με την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία»

Μιλώντας για τη συμφωνία ως «συμφωνία του κ. Μητσοτάκη», ο Τσίπρας είπε ότι ταιριάζει απόλυτα με το δόγμα «του προβλέψιμου συμμάχου» και «η Ελλάδα το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης». Ωστόσο, δεν συμμορφώνεται με την αρχή της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της εθνικής κυριαρχίας των «δύο ισότιμων εταίρων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου