Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Σε νέα ναυτική εγκατάσταση στον Αλμυρό τα 5 αρματαγωγά του Στόλου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ. :

Έγινε το αυτονόητο αποκέντρωση του ναυστάθμου ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ με διασπορά των μονάδων του Στόλου, σε λιμένες  που εξυπηρετούν τη σχεδίαση και τα αποβατικά  σε συνεχή συνεκπαίδευση με την 32 η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ Πεζοναυτών στον Παγασητικό..

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στην απόφαση δημιουργίας υποδομής ναυτικού σταθμού στην περιοχή του Αλμυρού στον Παγασητικό Κόλπο, για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, έχει καταλήξει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Η εξέλιξη σχετίζεται με τo εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του ΓΕΕΘΑ για προωθημένη παρουσία πλοίων της Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων του Αρχηγείου Στόλου στην περιοχή του Βόλου, προκειμένου να υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις συνεργασίας με την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών που εδρεύει στην πόλη του Βόλου.

Αρχικώς η ιδέα ήταν να αξιοποιηθεί ο λιμένας του Βόλου, και συγκεκριμένα ο υπό ανακατασκευή τρίτος προβλήτας. Εκεί επρόκειτο να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για την φιλοξενία μόνιμου κλιμακίου του Πολεμικού Ναυτικού ενώ μόνιμη θα ήταν η παρουσία τριών εκ των πέντε διαθεσίμων αρματαγωγών. Ωστόσο, η σκέψη ερχόταν σε αντίθεση με την κυβερνητική πρόθεση πωλήσεως του λιμένα από το ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Απρίλιο και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Στην φάση αυτή εμφανίσθηκαν τοπικοί παράγοντες και βουλευτές που παρουσίασαν στοιχειοθετημένη εναλλακτική πρόταση για δημιο

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:doureios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου