Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Οι 3+1 «φάσεις» θωράκισης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Στρατηγός Φράγκος Φ.: ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΞΥΣΤΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ…..

«Όλα αυτά είναι «ωραία και καλά»! Αλλά δεν πρέπει να οδηγούν σε αυταπάτες. Η Τουρκία είναι μία μεγάλη χώρα βαρβάρων, που σύντομα θα εισέλθει στον κύκλο των χωρών εκείνων που αξιοποιούν την πυρηνική ενέργεια (καταρχάς) για ενεργειακούς σκοπούς. Αλλά με την Τουρκία κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος για τίποτα. Το ισχύον δόγμα, σύμφωνα με επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου, παραμένει και οφείλει να είναι ακλόνητο. Τη δεδομένη στιγμή «μηδέν» η Ελλάδα θα είναι μόνη. Όχι αβοήθητη, αλλά μόνη. Και τα «κουμπιά» των όπλων που θα προμηθευτεί ή εκείνων που ήδη διαθέτει θα τα χειρίζεται η ίδια. Και τότε θα πρέπει να επιδείξει την ίδια αποφασιστικότητα με τις τρεις προηγούμενες φάσεις. Η τέταρτη φάση θα είναι η πιο κρίσιμη…»

Με διακρατικές συμφωνίες η Αθήνα επιχειρεί να «καθαρίσει» το γκρίζο τοπίο και να απαντήσει με διπλωματία στην επιθετικότητα των Τούρκων

Με τρεις διακρατικές συμφωνίες η Αθήνα επιχειρεί να «καθαρίσει» το γκρίζο τοπίο στην ανατολική Μεσόγειο.

Η πρόσφατη συνομολόγηση με τις ΗΠΑ του «εθνικού χώρου» και της ελληνικής κυριαρχίας επ’ αυτού, όπως ορίζονται με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας έρχεται να συμπληρώσει τις δύο συμφωνίες που προηγήθηκαν με τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις οποίες η ελληνική πλευρά πέρασε στη δεύτερη φάση της διπλωματικής αντεπίθεσης στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου