Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Η νέα τους Τουρκία!

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δεν τα γράφει Έλληνας , αλλά Τούρκος αρθρογράφος κύριοι των Πρεσβειών της Ε.Ε , USA, RUSSIA,CHINA,JAPAN & U. K.

ο Αρμαγεδών είναι προ των πυλών και το Χαλιφάτο που εσείς πατρονάρετε στήνεται!!

Κύριε Πρόεδρε BIDEN των ΗΠΑ η Ελλάδα δεν θα γίνει η Ιφιγένεια, για να εξευμενίσετε τους Νεοθωμανιστές Ισλαμιστές της Άγκυρας, επειδή εκτιμάται ότι είναι ο αδύναμος κρίκος!!

Σπουδάστριες με καλυμμένο το κεφάλι με τουρμπάνι, σπουδάζουν επίσης στη Στρατιωτική Ακαδημία. Παρακολουθήσαμε μια απ’ αυτές πριν από λίγες μέρες. Ήταν Ανθυπολοχαγός. Πήγε στην τελετή αποφοίτησης με ένα τουρμπάνι στο κεφάλι. Το δίπλωμά της το έδωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ. Από εδώ και πέρα, σε κάθε στρατιωτική μονάδα που θα υπηρετήσει, θα εργάζεται με το κάλυμμα, που δεν θα φαίνονται ούτε τα μαλλιά της, που είναι αμαρτία. Ίσως γι’ αυτό το λόγο, ν’ ανοίξει το μέλλον της και όταν έρθει ο χρόνος, να προαχθεί και σε Στγό !


Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 3 Σεπτεμβρίου 2021

  Emin Çölaşan emincolasan

Αγαπητοί μου αναγνώστες

Τώρα μας αναγκάζουν να ζήσουμε σε μια πολύ διαφορετική Τουρκία. Έχουμε απέναντί μας εικόνες που δεν έχουμε συνηθίσει.

Επιτρέψτε μου να δώσω μερικά παραδείγματα πολύ σύντομα.

- Το άτομο που είναι ο επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων και που μισεί ακόμη και το όνομα του Ατατούρκ, βγαίνει στους άμβωνες του τζαμιού με ένα σπαθί στο χέρι και εκφωνεί λόγο.

- Σπουδάστριες με καλυμμένο το κεφάλι με τουρμπάνι, σπουδάζουν επίσης στη Στρατιωτική Ακαδημία. Παρακολουθήσαμε μια απ’ αυτές πριν από λίγες μέρες. Ήταν Ανθυπολοχαγός. Πήγε στην τελετή αποφοίτησης με ένα τουρμπάνι στο κεφάλι. Το δίπλωμά της το έδωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ. Από εδώ και πέρα, σε κάθε στρατιωτική μονάδα που θα υπηρετήσει, θα εργάζεται με το κάλυμμα, που δεν θα φαίνονται ούτε τα μαλλιά της, που είναι αμαρτία. Ίσως γι’ αυτό το λόγο, ν’ ανοίξει το μέλλον της και όταν έρθει ο χρόνος, να προαχθεί και σε Στγό !

- Η τελετή έναρξης του νέου κτιρίου του Ανώτατου Δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα. Ο παγκόσμιος ηγέτης μας, ο οποίος είναι επικεφαλής του κόμματος και επίσης πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε τον Πρόεδρο των Θρησκευτικών Υποθέσεων στο βήμα. Ο Πρόεδρος έκανε μια ομιλία στα αραβικά και έβαλε το πλήθος να διαβάσει τη Φατιχά (Το πρώτο εδάφιο του Κορανίου, υπέρ αναπαύσεως). Κανείς δεν ρώτησε τι έκανε αυτός ο κύριος, ήταν αδύνατον να ελεγχθεί.

- Οι δηλώσεις Τύπου και οι συνεντεύξεις τύπου, πραγματοποιούνται τώρα στις αυλές των τζαμιών.

- Προωθείται συνεχώς στο κρατικό πρωτόκολλο Θρησκευτικών Υποθέσεων. Με την τελευταία απόφαση που ελήφθη, ανέβηκε ξαφνικά 28 θέσεις και κατέλαβε τη 12η θέση, ακόμη μπροστά και από το ΓΕΕΘΑ !!

Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα…

Σε όλες τις τελετές που γίνονται σε στρατιωτικές μονάδες και σε κάθε μέρος που έρχεται στο μυαλό, διαβάζεται το Κοράνι, γίνονται προσευχές και γίνονται θυσίες.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι ακάθαρτοι (θρησκευτικά) και χωρίς προσευχή αναγκάζονται να παρακολουθούν αυτά τα γεγονότα.

Είχαμε ένα στρατό στο παρελθόν…

Ήταν ο στρατός του Ατατούρκ.

Δεν θα χρησιμοποιηθεί στην πολιτική του κυβερνώντος κόμματος.

Ίσως δεν είχε τις σημερινές ευκαιρίες, αλλά ήμασταν πάντα περήφανοι για αυτόν τον στρατό.

Η κυβέρνηση του AKP εξαφάνισε αυτόν τον στρατό, ξεκινώντας από τα επίπεδα διοίκησης και τον χώνεψε με τους διορισμούς που έκανε.

Τώρα τον αντικαθιστά με ένα νέο.

Προσοχή, το έργο έχει πάρει πολύ περίεργες διαστάσεις!

Ακόμα και στις εθνικές εορτές, οι στρατιώτες δεν επιτρέπεται να παρελαύνουν.

Ειδικά όλες οι πορείες που μιλούν για τον Ατατούρκ, όπως το Δέκατο Έτος και ο ύμνος της Σμύρνης, απαγορεύονται στην τηλεόραση.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, όλες οι τελετές ξεκινούν με μια προσευχή.

Παρακαλώ ελέγξτε τη μνήμη σας τα τελευταία χρόνια ...

Έχετε ακούσει ποτέ αυτούς τους ύμνους στα αυτιά σας;

Ήμουν στην εφημερίδα στις 19 του περασμένου Μαΐου.. Άκουσα στ’ αυτιά μου ήχους ύμνου . Ήμουν τόσο μπερδεμένος. Παίζονταν και τραγουδιόταν και ο ύμνος της Σμύρνης, αλλά ποιός έκανε αυτή τη δουλειά! ..

Κοίταξα έξω από το παράθυρο, τέσσερα παιδιά Ρουμάνων… Δύο κλαρίνα, μια νταρμπούκα, ένα βιολί…

Παίζουν για να μαζέψουν χρήματα.

Άνοιξα το παράθυρο, τους ευχαρίστησα, έδωσα χρήματα. Όταν με ρώτησαν: «Γιατί μας ευχαριστείς, θείε?» είπα: «Για την αφαίρεση της σκουριάς από τα αυτιά μας».

Πράγματι έτσι ήταν. Ήταν πραγματικά ωραίο να ακούσουμε εκείνους τους όμορφους ύμνους από τα παιδιά των Ρουμάνων, τους οποίους δεν έχουμε ακούσει εδώ και μήνες επειδή απαγορεύεται.

Ναι, ζούμε σε μια περίοδο κυβέρνησης, που προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τις εθνικές μας αξίες, ακόμη και τις αξίες της κοσμικής Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Θα περάσει και αυτό, δεν είμαι καθόλου απελπισμένος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου