Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Έναντι της κινητικότητας της μετανάστευσης, πέρασαν.

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εντυπωσιακό η Άγκυρα λαμβάνει μέτρα για να μην μπουν παράνομα λίγοι- λίγοι και γίνει λάθος στο μέτρημα!!!

Θα μας τους στείλει όλους τους Αφγανούς μαζί «πακέτο»..

Φτιάξτε φράχτη σε όλη την όριο γραμμή με την Τουρκία μόνο 218 km είναι !!


Εφημερίδα «Αδριανούπολη» της 13 Σεπτεμβρίου 2021


Παζάρκουλε-Καστανιές: Ε/Τ σύνορα
 Έναντι της κινητικότητας της μετανάστευσης, πέρασαν σε ετοιμότητα

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός Εμπορίου Μεχμέτ Μους, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παράτυπων μετακινήσεων μετανάστευσης στις τελωνειακές πύλες και θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό κάθε είδους τεχνικές συσκευές και συστήματα πληροφοριών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε ο ανταποκριτής του πρακτορείου «Ανατολή», στην εγκύκλιο που εστάλη σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις τελωνείων και εξωτερικού εμπορίου, αναφέρθηκε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η παράτυπη μετανάστευση στον κόσμο, λόγω των πολιτικών, οικονομικών προβλημάτων και της κοινωνικής αστάθειας στη γεωγραφία της περιοχής.

Στην εγκύκλιο, η οποία ανέφερε ότι τα μεταναστευτικά κινήματα δημιουργούν μεγάλο φόρτο εργασίας στις διοικήσεις, προκειμένου να εξαλειφθούν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από κοινού, τονίστηκε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα στις σχετικές τελωνειακές πύλες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν επηρεάζεται αρνητικά από αυτήν την κατάσταση, τόσο ως προορισμός όσο και ως χώρα διέλευσης, λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη κινητικότητα παράτυπης μετανάστευσης. Στην εγκύκλιο, επισημάνθηκε ότι οι τεχνικές συσκευές, τα συστήματα πληροφοριών και το ανθρώπινο δυναμικό, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο μέγιστο βαθμό.

Γνωστοποιήθηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν στις τελωνειακές πύλες

Στην εγκύκλιο, απαριθμούνται επίσης οι προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν στις τελωνειακές πύλες. Σύμφωνα μ’ αυτές, οι παράτυπες μετακινήσεις μετανάστευσης σε όλες τις τελωνειακές πύλες θα εξετάζονται σχολαστικά και θ’ αυξηθούν τα μέτρα και όλο το υπεύθυνο προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Οι ανεξέλεγκτες είσοδοι θα αποφευχθούν με την παρουσίαση της αδιάλειπτης ευαισθησίας, 24ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, από την παρακολούθηση των συνδεδεμένων περιοχών των τελωνείων με κάμερες ασφαλείας. Τα οχήματα που εισέρχονται ή εξέρχονται από το Τουρκικό τελωνειακό έδαφος, θα υποβάλλονται επίσης σε ανάλυση κινδύνου, όσον αφορά τις προσπάθειες της παράτυπης μετανάστευσης. Στις αναλύσεις κινδύνου που πρέπει να γίνουν, εφόσον βρεθεί ο ιδιοκτήτης, ο χειριστής ή ο οδηγός του οχήματος, θα ληφθεί υπόψη εάν ο αγοραστής ή ο αποστολέας των εμπορευμάτων στο όχημα, έχει διαπράξει το αδίκημα της λαθρεμπορίας μεταναστών στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν, η σάρωση, η επιθεώρηση και οι φυσικοί έλεγχοι, θα πραγματοποιούνται με τη χρήση τεχνολογιών ανίχνευσης χωρίς επαφή και κατάλληλων τεχνικών συσκευών. Οι συσκευές μέτρησης που ανιχνεύουν το διοξείδιο του άνθρακα, που παράγεται από έμβια όντα που μεταφέρονται στο όχημα, θα χρησιμοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό. Τα οχήματα που θεωρούνται επικίνδυνα, θα σαρωθούν μετά από τη γραπτή δήλωση του οδηγού του οχήματος ότι δεν μεταφέρονται άνθρωποι ή ζώα στο όχημα. Σε περίπτωση εντοπισμού παράτυπων μεταναστών κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η διαδικασία θα διακοπεί αμέσως, το όχημα θα σταλεί στο υπόστεγο αναζήτησης και οι έρευνες θα διεξαχθούν σχολαστικά.

Η χρήση των τεχνικών συστημάτων και συσκευών, που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια των ελέγχων, θα ανατεθεί εκπαιδευμένο προσωπικό. Θα ληφθούν μέτρα για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για τις τελωνειακές διαδικασίες, σχετικά με τις παράνομες μετακινήσεις. Οι επιχειρήσεις και οι συναλλαγές σχετικά με τους εντοπιζόμενους παράτυπους μετανάστες, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τον κανονισμό για την εφαρμογή του νόμου για τους αλλοδαπούς και τη διεθνή προστασία. Οι κανόνες της επιδημίας νέου τύπου κοροναϊού (Kovid-19) θα τηρηθούν σχολαστικά, την ώρα που θα εκτελούνται οι διαδικασίες σχετικά με τους παράτυπους μετανάστες, που εντοπίζονται στις τελωνειακές περιοχές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου