Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Σοβαρές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης

Με το… βλέμμα στο 2022 η αποκατάσταση εδαφών στα ορυχεία και στους λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ. Aκόμη εκκρεμούν η νομοθετική ρύθμιση για την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, η απόσχιση κλάδου από τη ΔΕΗ και η προκήρυξη των Ειδικών Πολεοδομικών Μελετών, των οποίων οι προδιαγραφές μόλις υπεγράφησαν από το ΥΠΕΝ.

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Διαπιστώνεται«μεγάλη πρεμούρα»,αδικαιολόγητη για τα Ελληνικά δεδομένα, που και ο αδαής αντιλαμβάνεται τους λόγους, όταν διαβάσει μερικές αράδες του άρθρου…

Μακρύς είναι ακόμη ο δρόμος για την αποκατάσταση και αξιοποίηση των εδαφών σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, τα οποία «απελευθερώνονται» ελέω απολιγνιτοποίησης. Πρόκειται για τα 2/3 των 247.000 στρεμμάτων σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, τα οποία σήμερα ανήκουν στη ΔΕΗ και θα περάσουν σε εταιρεία ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle – SPV) που θα συστήσει το Δημόσιο. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό πρέπει καταρχάς να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή ειδική ρύθμιση η οποία θα καθορίζει, μεταξύ άλλων, το καταστατικό της SPV, δηλαδή θα περιγράφει τον σκοπό της, την οργάνωσή της, τον τρόπο λειτουργίας της κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα: www.ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου