Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Τον Τραντελληνα και Ευπατρίδη κυριο Ανδρέα Ποταμιανο σε οιανδήποτε άλλη χώρα θα είχε τιμήσει με την ανώτατη διάκριση ο, η εκάστοτε Προεδρος της Δημοκρατιας… Αλλα φευ εδώ όλοι οι …. έχουν προτεραιότητα, για τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στη δικη τους Εορτη της Δημοκρατιας, που να την χαίρονται τα πολιτικά απολιθώματα….

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Τον Τραντελληνα και Ευπατρίδη κυριο Ανδρέα Ποταμιανο σε οιανδήποτε άλλη χώρα θα είχε τιμήσει με την ανώτατη διάκριση ο, η εκάστοτε Προεδρος της Δημοκρατιας…
Αλλα φευ εδώ όλοι οι …. έχουν προτεραιότητα, για τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στη δικη τους Εορτη της Δημοκρατιας, που να την χαίρονται τα πολιτικά απολιθώματα….

Ασκήσεις εθνοφρουρών στη Μόρφου, 27 Ιουνίου 1965 (Αρχείο Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Κύπρου).
Τα γεγονότα του 1963 και οι συνεχείς αψιμαχίες στην Κύπρο τους πρώτους μήνες του 1964 επέβαλλαν άμεση στρατιωτική ενίσχυση της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Αν και ο εθελοντικός στρατός αντιμετώπισε τα μέτωπα των ταραχών, ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί αποτελεσματικά για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, γιατί δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στο καθήκον του, αφού όπως σωστά παρατηρούσε ο στρατηγός Γ. Γρίβας : « [Α]ντί να δημιουργηθή εν Κύπρω στρατός πειθαρχημένος εδημιουργήθησαν και εξωπλίσθησαν φατρίαι και τμήματα χωρίς πειθαρχίαν». 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου