Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Είναι οι (Τούρκοι) στρατιώτες κομάντο αυτοκτονίας στην Καμπούλ;

 Εφημερίδα «Γενί Τσαγ» της 30 Ιουλίου 2021

Αφγανοί με στρατιωτικές στολές, που διέσχισαν κατά μήκος όλο το Ιράν και ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη, ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι, αφού ο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε με τον Μπάιντεν για την προστασία του αεροδρομίου της Καμπούλ! Φυσικά, υπάρχουν και οι Αφγανοί που ήρθαν πριν και αυτοί οι άνθρωποι σπεύδουν σε κάθε δουλειά, ως φθηνοί εργαζόμενοι.

Λοιπόν, είναι δυνατόν να προστατευθεί το αεροδρόμιο της Καμπούλ από τον στρατό των Ταλιμπάν, του οποίου ο αριθμός υπερβαίνει τα 80.000? Ας πούμε ότι οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ και πολιόρκησαν το αεροδρόμιο από όλες τις πλευρές… Θα υπερασπιστούν οι στρατιώτες το Plevne εκεί;

Η αξιολόγηση του Στγού (Ταξχου ε.α) Nejat Eslen μεταδόθηκε στην τηλεόραση «veryansın tv». Ο Eslen είπε, συνοπτικά:

 «Το ΝΑΤΟ αποχωρεί από αυτή τη χώρα, αναγνωρίζοντας ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έχει χαθεί.

Ο πιο σημαντικός και στρατηγικός στόχος για τους Ταλιμπάν, που θέλουν να κυριαρχήσουν στο Αφγανιστάν ως σύνολο, είναι η πρωτεύουσα Καμπούλ.

Υπάρχει κίνδυνος η Τουρκική στρατιωτική μονάδα, η οποία θα παρέχει ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, να έρθει σε σύγκρουση με τους Ταλιμπάν.

Δεν είναι δυνατόν να συμβιβαστεί η χρήση στρατιωτικής δύναμης, με τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας, για τη διασφάλιση της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Η χρήση στρατιωτικής δύναμης από την Τουρκία για τη διασφάλιση της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ είναι ιστορικό λάθος και ιστορική ευθύνη».

Εν τω μεταξύ, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi, δέχτηκε την αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν. Μετά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές έδωσαν ένα μήνυμα συνεργασίας. Εν ολίγοις, οι Ταλιμπάν είχαν την υποστήριξη της Κίνας! Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι δυνατή μόνο η προστασία του αεροδρομίου της Καμπούλ, κυριαρχώντας οι Ταλιμπάν σε όλο το Αφγανιστάν. Δεδομένου ότι αυτό είναι απίθανο, οι στρατιώτες θα σταλούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ως κομάντο αυτοκτονίας ?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου