Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Με άδεια για ηλεκτροπαραγωγική μονάδα αερίου 870 Μεγαβάτ στη Λάρισα επανακάμπτει στα ενεργειακά ο Β. Μηλιώνης της Hellas Power

 Στρατηγός Φράγκος Φ.: No comments..

Ενεργό εμπλοκή στο project δημιουργίας νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με καύσιμο φυσικό αέριο, που έλαβε πρόσφατα άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Μηλιώνης, άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας Hellas Power, της εταιρείας που, μαζί με την Energa, είχε βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου και της μεγάλης κατάρρευσης της πρώτης φάσης της απελευθέρωσης της λιανικής ρεύματος.

Η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δόθηκε στην εταιρεία «Λάρισα Θερμοηλεκτρική Μ.Α.Ε.» για σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 870 MW.

Η μονάδα συνδυασμένου κύκλου θα αποτελείται από μια αεροστροβιλική μονάδα ισχύος περίπου 593 MW και μια ατμοστροβιλική μονάδα ισχύος 277 MW, ενώ, η καθαρή ισχύος (Προς το Σύστημα) φτάνει τα 845 MW.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση της ΡΑΕ, ο σταθμός πρόκειται να εγκατασταθεί στη ΒΙ. ΠΕ. Λάρισας. Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας ανάπτυξης του έργου είναι η νεοϊδρυθείσα Κυπριακή εταιρεία Clavenia Limited με έδρα την Λευκωσία.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου