Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Με 161 ασκήσεις της, η Τουρκία έχει παγιώσει τουρκική κυριαρχία στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αντικείμενο για ανάλυση από ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, που εκφράζει την αμεσότητα πρόσκτησης μονάδες του στόλου, για να ανταποκριθεί στο εύρος των αποστολών..

Είναι πασιφανές ότι εν πολλοίς η χαμηλή διαθεσιμότητα σε ΠΑ και ΠΝ έχει τις ρίζες της στην ακατανόητες περικοπές επί σειρά ετών στο λειτουργικό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να σκυλεύονται ανταλλακτικά από καράβι σε καράβι, ενώ καθηλώνονται τα μαχητικά ,..

Και πλέον ου!!

Της Κύρας Αδάμ

Εκατόν εξήντα μια (161) φορές από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2021, η Τουρκία έχει δεσμεύσειμε ασκήσεις της την περιοχή Ρόδου- Καστελόριζου ως ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενδύεται το ρόλο του λαθροθεατή.

Η 161η φοράδέσμευσης της περιοχής ως τουρκική κυριαρχία συνέβη το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2021 με την πλήρη και ενσυνείδητηανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να νομίζει ότι θα περάσει ήσυχο καλοκαίρι στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα ενημέρωσε τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, ICAO, IMO ,EUROCONTROL, NATO, EE κλπ.) ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα εκτελούσε άσκηση με πυρά σε ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ-ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, σε περιοχή μεταξύ Ρόδου- Καστελόριζου και σε απόσταση 6νμ από τις ακτές των νήσων και σε ύψος μέχρι 30.000 πόδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου