Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Η Τουρκία βρίσκεται μεταξύ των 10 χωρών, που κατασκευάζουν τα δικά τους πολεμικά πλοία

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Φυσικό επόμενο πρώτοι στο ναυτικό Εμπορικό στόλο τελευταίοι στη ναυπήγηση Εμπορικών και πολεμικών πλοίων γιατί το επέβαλαν οι «οι γνωστοί άγνωστοι εργατοπατέρες και συνδικαλιστικές»…

Το τρελλο και απαράδεκτο οι καλλίτεροι τεχνικοί των ναυπηγείων εργάζονται στα τουρκικά ναυπηγεία με υπόδεκαπλάσιους μισθούς απ' ότι στην Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά!!!

Εφημερίδα «Σταρ» της 3 Ιουλ 2021

Ο Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ, Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, δήλωσε: «Η Τουρκία συγκαταλέγεται στις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν τα δικά τους πολεμικά πλοία».

Η θαλάσσια σύνοδος κορυφής της Τουρκίας, που διοργανώθηκε ως υβριδική στα ναυπηγεία Κων/πολης, υπό την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, συνεχίζει τη δεύτερη ημέρα της.

Μιλώντας στη συνεδρία για τη στρατηγική της Γαλάζιας Πατρίδας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ο Κατσίρ τόνισε ότι το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK) και το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης της Αμυντικής Βιομηχανίας, καταβάλλουν έντονες προσπάθειες για την ανάπτυξη εγχώριων πυρομαχικών σύμφωνα με τις ανάγκες της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Ο Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ, Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, δήλωσε ότι σήμερα η Τουρκία συγκαταλέγεται στις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν το δικό τους πολεμικό πλοίο και αυτό είναι μια επιτυχία της Τουρκίας και της βιομηχανίας.

Ως χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα από 3 πλευρές, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τον πολιτισμό και την ύπαρξή μας σε όλη την ιστορία

Δηλώνοντας ότι το τουρκικό ναυτικό έχει φτάσει σε μια σημαντική θέση και ο ισχυρισμός ότι έχει ένα ισχυρό ναυτικό έχει μεταφερθεί, ο Κατσίρ είπε: «Είμαστε ένα έθνος που έχει εκπαιδεύσει πολλούς ηρωικούς ναυτικούς και είμαστε τα εγγόνια ενός προγόνου, που πέτυχε μεγάλες ναυτικές νίκες».

Ο Κατσίρ είπε τα εξής:

«Και εμείς, ως Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τα βιομηχανικά βήματα που θα στηρίξουν τόσο τις σημερινές ναυτικές νίκες, όσο και τις ενεργειακές νίκες στις θάλασσες, χάρη στην εθνική τεχνολογική κίνηση, που συνεχίζουμε υπό την ηγεσία του αξιότιμου Προέδρου μας. Όταν πούμε ότι η εθνική τεχνολογία κινείται, η Τουρκία πρέπει να την αναπτύξει εγχώρια και εθνικά, για να διατηρήσει τη στρατηγική της ανεξαρτησία. Μιλάμε για το ταξίδι παραγωγής όλων των απαραίτητων προϊόντων, συστημάτων, πλατφορμών, υποσυστημάτων, τεχνολογιών για την παραγωγή και εξαγωγή ανταγωνιστικά στον κόσμο. Ενώ υποστηρίζουμε τον ιδιωτικό μας τομέα, προσπαθούμε επίσης να συνεισφέρουμε σε αυτό το ταξίδι με τα δικά μας ινστιτούτα, ειδικά με το ίδρυμά μας, το TÜBİTAK.

Εργαζόμαστε για την εκτόξευση πυραύλων Kuzgun, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM και SOM-J, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των πυραυλικών συστημάτων νέας γενιάς, που αναπτύχθηκαν για τις ναυτικές πλατφόρμες μας, για εκτόξευση από τις ναυτικές πλατφόρμες μας. Ομοίως, προσπαθούμε να αναλάβουμε κρίσιμα και στρατηγικά έργα στον τομέα της θαλάσσιας άμυνας, ειδικά στον ηλεκτρονικό τομέα, μέσω της TÜBİTAK Bilgem.

 «Η Τουρκία έχει περίπου 155000 ναυτικούς»

Ο Σελίμ Ντουρσούν, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, είπε: «Κάνουμε τα πάντα για το εμπόριο, την πολιτική μας, το μέλλον μας, τον τουρισμό μας, για όλες τις ευλογίες που έχουν αποκτηθεί από τη θάλασσα». 

Ο Ντουρσούν δήλωσε ότι ως Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έχουν βοηθήσει τον τομέα να ανοίξει το δρόμο για τις κινήσεις που θα έχουν φωνή στον κόσμο, με τους κανονισμούς που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. «Μπορούμε να δώσουμε παραδείγματα. Με τα Τουρκικά πλοία που έχουμε, βρισκόμαστε στη 15η θέση. Όταν κοιτάζουμε το παρελθόν και το σημείο σύγκρισης, όπου υπάρχουν τόσες πολλές θαλάσσιες χώρες, εκπαιδεύουμε πολλούς ναυτικούς για τη χώρα μας. Η Τουρκία έχει περίπου 155.000 ναυτικούς. Αυτό το κάνουμε για να κυριαρχήσουμε στις θάλασσες και να είμαστε ενεργοί».

Ο Ντουρσούν είπε: «Εργαζόμαστε για να φέρουμε πολλές διαφορές στη βιομηχανία, αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι έχουμε αυξήσει τα ναυπηγεία από 37 ναυπηγεία σε 87 τα τελευταία 20 χρόνια και έχουμε γράψει αυτήν την ικανότητα και χωρητικότητα με τρόπο που θα αφήσει το σημάδι της». Επίσης δήλωσε ότι η Τουρκία κατέχει την 9η θέση στον κόσμο στη συντήρηση και επισκευή πλοίων και τόνισε: «Είμαστε επίσης πολύ καλοί στην κατασκευή. Οι άνθρωποι μας επιτυγχάνουν αυτό που πρέπει να γίνει τεχνολογικά και τεχνικά πολύ πιο εύκολα και γρήγορα».

Ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δύο σημαντικά διλήμματα μπροστά της και συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Ένα από αυτά είναι ότι η Τουρκία, είναι μια χώρα με αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας, οπότε πρέπει να κάνουμε επενδύσεις για να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση. Πρέπει να μεταφέρουμε ενεργειακούς πόρους στη χώρα, με τρόπο που θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια. Φυσικά, πρέπει να φέρνει την ενέργεια με πιο ανταγωνιστικούς, πιο ισχυρούς και φθηνότερους όρους. Πρέπει να το προσφέρουμε στους πολίτες. Η δεύτερη πιο σημαντική πρόκληση είναι η εξάρτηση της Τουρκίας από την ξένη ενέργεια. Δυστυχώς, η Τουρκία πληρώνει κατά μέσο όρο 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισαγωγές ενέργειας τα τελευταία 10 χρόνια. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάπως αυτήν την πληρωμένη εισαγωγή ενέργειας, η οποία είναι ίσως ένας από τους κύριους λόγους για το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Πρέπει σίγουρα να το μειώσουμε. Στον ενεργειακό μετασχηματισμό που αποκαλώ μηδενική ενέργεια μεταξύ του 2002 και το 2016, εστιάσαμε αρχικά στις επενδύσεις που απαιτούνται για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της Τουρκίας. Κάναμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά. Σήμερα, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία, είναι ακριβώς όπως στην Ευρώπη, εφαρμόζοντας τους κανόνες και τους κανονισμούς που ισχύουν εκεί, έγινε μια ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος και ενέργειας»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου