Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Η Αγία Βαρβάρα της Μαύρης Ε’ Μοίρας των Καταδρομών…Το «Όραμα του Καταδρομέα»

 

Το Εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας της Ε’ Μοίρας Καταδρομών

Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

Στους πρόποδες του υψώματος αδελφών Ζαχαροπούλου (Κορίλοβο), σ’ ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με πεύκα και αγριολούλουδα, βορείως της πόλεως Δράμας και βορείως του Στρατοπέδου της Ε! ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ, έχει ανεγερθεί από τους Καταδρομείς της Μοίρας ένα πολύ όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στην Αγία Βαρβάρα, που είναι και πολιούχος της Πόλεως Δράμας.

Ιστορικό Ανεγέρσεως του Ναϊδίου

Ο χώρος που ανεγέρθη το Ναΐδιον της Αγ. Βαρβάρας ήταν την εποχή εκείνη, υπαίθριες αποθήκες Πυρομαχικών της Ε! Μ.Κ. και εφυλάσσοντο από τους Καταδρομείς της Μοίρας.

Την 23.45 ώρας. στις 3 Δεκ. 1978 ημέρα Κυριακή παραμονή της Αγ. Βαρβάρας, πολιούχου και θαυματουργού της πόλεως Δράμας, ο τότε ΚΔ Γάτσιος Σωτήριος του 83 Λόχου της Ε! Μ.Κ., ήταν σκοπός στην Α (ΒΔ) Σκοπιά του περιφραγμένου χώρου των Πυρομαχικών.

Σημειωτέων! ο Διοικητής του 83 Λόχου ο τότε Υπολοχαγός Φράγκος Φραγκούλης, έδωσε εντολή στους καταδρομείς του Λόχου του μεταξύ άλλων να αποστηθίσουν την Προσευχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα στον ως άνω Καταδρομέα, διότι επέκειτο η Διοικητική επιθεώρηση του Στρατηγού Διοικητού της ΙΙΙ Μ.Ε.Δ. στις 18 Δεκεμβρίου 1978.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα: veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου