Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Η Τουρκία τους έκανε άνω κάτω! Ιδού οι χώρες που υποβάλλουν προσφορές...

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Οι Τούρκοι είναι σε παράκρουση, διότι το μόνο που τους κάνει «γατάκια» είναι η ΙΣΧΥΣ, που διασφαλίζει την κυριαρχία μας με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων...


Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 5 Ιουνίου 2021

Σύμφωνα με τις ειδήσεις, ανακοινώθηκαν οι χώρες που υπέβαλαν προσφορές στην Ελλάδα, η οποία ετοιμάζεται να ανανεώσει τον ναυτικό της στόλο εναντίον της Τουρκίας. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες των έκτακτων ειδήσεων ...

Η Ελλάδα, η οποία προετοιμάζεται για τον κρίσιμο ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αποφασίζει επίσης για μία από τις σημαντικότερες κινήσεις της εναντίον της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Ελληνικός στρατός μοιράστηκε φωτογραφίες από την άσκηση στην οποία συμμετείχαν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η «Νότια» Κύπρος και η Σερβία και ανακοίνωσαν ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνος Φλώρος, παρακολούθησε το ORION-21 που πραγματοποιήθηκε στην Αυλώνα.

Μια άσκηση που ονομάζεται «Δούρειος Ίππος-21» πραγματοποιήθηκε στα δυτικά της Πελοποννήσου και στο Ιόνιο Πέλαγος. Αφη F-16 και Mirage καθώς και Ε/Π, απογειώθηκαν και πρόσβαλαν πολεμικά πλοία.

Μια επίσημη έκθεση θα παρουσιαστεί σήμερα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα.

Η διοίκηση της Αθήνας, η οποία εφαρμόζει ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού από το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιαζει προσφορές από επτά χώρες στον Μητσοτάκη, για νέα πολεμικά πλοία.

Η εφημερίδα «Καθημερινή» ανακοίνωσε πρώτη την είδηση ότι οι προσφορές του πολεμικού πλοίου, στις οποίες ανταγωνίστηκαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία, έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Ελλάδας στις προτάσεις που παρουσιάζονται είναι ότι εκτός από μια χώρα, οι άλλες θέλουν να κατασκευάσουν τα πολεμικά πλοία στα δικά τους ναυπηγεία. Ωστόσο η Αθήνα θέλει παραγωγή στην Ελλάδα.

Tα HERON στα Τουρκικά σύνορα

Αναλαμβάνοντας δράση, αφού τα Τουρκικά εξοπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (SİHA) αναστάτωσαν την ισορροπία στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ μέσα σε μήνες, η Ελλάδα έκανε την αναμενόμενη κίνηση στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η ανάπτυξη που ανακοινώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης πριν από μήνες, ζωντανεύει και η διοίκηση της Αθήνας πέταξε τα αφη Heron που μισθώθηκαν από το σύμμαχό του Ισραήλ, για πρώτη φορά από το νησί Σκύρος στο κέντρο του Αιγαίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εμπειρογνώμονες από τον Ισραηλινό στρατό, εκπαιδεύουν Έλληνες στρατιωτικούς στη βάση της Σκύρου και ότι οι κατασκοπευτικές πτήσεις στις Τουρκικές ακτές ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου.

Στις ειδήσεις, οι οποίες αναφέρουν ότι δύο Heron SİHA φέρουν επί του παρόντος μπλε φτερά, δηλώνεται ότι οι εικόνες που καταγράφονται από τα αεροσκάφη μεταφέρονται στην τακτική έδρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μέσω σύνδεσης ραντάρ.

Τα Ισραηλινά HERON, που μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα 200 χιλιομέτρων, μπορούν να πετάξουν για 52 ώρες και να φτάσουν σε υψόμετρο περίπου 12000 μέτρων. Μπορούν επίσης να ακτινογραφούν μια περιοχή τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων.

Το τέλος ενοικίασης που θα πληρώσει η Ελλάδα για δύο μόνο ΙΗΑ είναι εκπληκτικό. Η διοίκηση της Αθήνας θα δώσει 39 εκατομμύρια ευρώ στο Τελ Αβίβ για τρία χρόνια και υπάρχει πιθανότητα παράτασης της συμφωνίας.

Τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, εκστατικά με τα HERON, έγραψαν ότι θα ανταποκριθούν στα Τουρκικά Bayraktar TB2 και Anka SİHA. Στις ειδήσεις, υποστηρίχθηκε ότι Τουρκικά SİHA, εισέρχονται συχνά στον Ελληνικό εναέριο χώρο.

Ισραηλινοί πύραυλοι στα νησιά του Αιγαίου

Μια άλλη αξιοσημείωτη είδηση στα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι το πυραυλικό σύστημα Spike NLOS που θα αγοραστεί από το Ισραήλ, το οποίο έχει σχηματίσει συμμαχία με την κυβέρνηση της Αθήνας, εναντίον της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Ισραήλ πωλεί επίσης το αντιπυραυλικό πυραυλικό σύστημα πέμπτης γενιάς, το Spike NLOS, στον σύμμαχό του. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ενδιαφέρονται για τη θαλάσσια έκδοση του Spike NLOS, το οποίο έχει εμβέλεια 32 χιλιομέτρων, που παράγεται από την εταιρεία Rafael της Ελλάδας.

Σχέδιο Καστελόριζου!

Με τη συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, η διοίκηση της Αθήνας θα λάβει 20 πυραύλους Spike NLOS από το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τις ειδήσεις, οι πύραυλοι, που είναι το νέο βήμα στον αγώνα εξοπλισμών της Ελλάδας, θα αναπτυχθούν ειδικά στα νησιά απέναντι από την Τουρκία.

Με τον ισχυρισμό ότι οι δύο χώρες έχουν σχηματίσει μέτωπο ενάντια στις «Τουρκικές προκλήσεις», τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι μικρά νησιά όπως το Καστελόριζο, ακριβώς απέναντι από το Κας της Αττάλεια, είναι ιδανικά για την ανάπτυξη Ισραηλινών πυραύλων. Σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, η Ελλάδα απαγορεύεται να εξοπλίζει πολλά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος και το Καστελόριζο είναι ένα από αυτά.

Η πρώτη παράδοση των πυραύλων 70 κιλών, οι οποίοι μπορούν να πυροδοτηθούν από την ξηρά, τη θάλασσα ή ΕΕ/Π, είναι στο τέλος του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022.

Υπέγραψαν τη μεγαλύτερη συμφωνία

Η Ελλάδα έχει επίσης καταλήξει σε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, από το οποίο θα αγοράσει στρατό drone. Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ, ιδρύεται εκπαιδευτικό κέντρο πιλότων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Το κόστος της συμφωνίας, το οποίο θα ισχύει για 22 χρόνια, είναι 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι με τη συμφωνία, η Elbit Systems θα ιδρύσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο στο κεντρικό τμήμα της Ελλάδας. Στη δήλωση της Elbit, αναφέρθηκε ότι τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 θα σταλούν στην Ελλάδα και ολόκληρη η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εκπαιδευτεί για 20 χρόνια.

Ο Ισραηλινός στρατός συμμετείχε στη διεθνή αεροπορική άσκηση που διοργάνωσε η Ελλάδα την άνοιξη, στέλνοντας αεροσκάφη F-18. Εκτός από την Ελλάδα και το Ισραήλ, έξι άλλες χώρες συμμετείχαν στην εν λόγω άσκηση.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν προηγουμένως ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται επίσης για το Iron Dome, ένα σύστημα άμυνας που παράγεται από το Ισραήλ. Τα μέσα ενημέρωσης προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ανέφεραν άν το σύστημα θα ήταν επιτυχημένο εναντίον των Τουρκικών SİHA.

Αναφέροντας ότι το Iron Dome έχει δοκιμαστεί σε πολλαπλές επιθέσεις πυραύλων και SİHA μέχρι στιγμής, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται για εννέα χρόνια, έχει σημειώσει επιτυχία 90%. Υπάρχουν επίσης οι ΗΠΑ μεταξύ των χωρών που θέλουν το σύστημα αεροπορικής άμυνας που ήδη χρησιμοποιεί η Σιγκαπούρη. Σημειώνοντας ότι το Iron Dome θα μπορούσε να εκτοξεύσει 20 πυραύλους στη σειρά, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι το εύρος των πυραύλων ήταν 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Τα νερά θερμάνθηκαν εκ νέου

Με την άφιξη της θερινής περιόδου στην Ανατολική Μεσόγειο, τα νερά έχουν ζεσταθεί ξανά και τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έκαναν τους τίτλους ότι η Τουρκία επέστρεψε ξανά, αναφέρουν ότι ξεκίνησε μια νέα εποχή με έναν άλλο σύμμαχο, μετά την απόφαση μόνιμης βάσης των ΗΠΑ. Οι Ελληνικοί και Αμερικάνικοι στρατοί, πραγματοποιώντας συνεχείς ασκήσεις υπό το ΝΑΤΟ, έκαναν και πάλι μια επίδειξη δύναμης κοντά στην Ξάνθη στη Δυτική Θράκη, με το όνομα «Κένταυρος-21».

Ανακοινώνοντας ότι η άσκηση, στην οποία απογειώθηκαν τα Ε/Π και οι ελεύθεροι σκοπευτές και τα άρματα μάχης εμφανίστηκαν στο πεδίο, ξεκίνησε στις 17 Μαΐου και έληξε στις 25 Μαΐου, το Γενικό Επιτελείο της Ελλάδας δήλωσε ότι το υποστήριξε και η Βρετανία.

Τον υποδέχτηκαν με επίσημη τελετή

Η νέα κίνηση της διοίκησης των Αθηνών, η οποία έχει γίνει αυτοκόλλητη με τις ΗΠΑ, ήταν να στείλει τόσο τα μαχητικά αφη όσο και τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στη Σαουδική Αραβία.

Ο Στγός Φλώρος, ο οποίος έγινε δεκτός με επίσημη τελετή, συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Φαγιάντ Χαμίντ αλ-Ρουβέιλι.

Στη δήλωση στον ιστότοπο του Γενικού Επιτελείου, σημειώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και απονεμήθηκε το μετάλλιο του Βασιλιά Abdulaziz I. Τον Μάρτιο, η Σαουδική Αραβία έστειλε για πρώτη φορά πολεμικά αεροσκάφη F-15 στη Βάση της Σούδας στην Κρήτη, η οποία έγινε το επίκεντρο της αντι-Τουρκικής συμμαχίας, και οι πλευρές πραγματοποίησαν ασκήσεις πάνω στο Αιγαίο Πέλαγος.

Περίπου δύο μήνες αργότερα, αυτή τη φορά η προσγείωση της Ελληνικής πλευράς στη Μέση Ανατολή, καλύφθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με τίτλους «Μια νέα εποχή στις στρατιωτικές σχέσεις της Αθήνας και του Ριάντ».

Σύμφωνα με αναφορές, τέσσερα ελληνικά αφη F-16 προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στην αεροπορική βάση King Faisal στη Σαουδική Αραβία. Η Σαουδική Αραβία, από την άλλη πλευρά, έχει ενεργοποιήσει τα αεροσκάφη Eurofighter και Tornado καθώς και τα F-15 για την κοινή άσκηση.

Το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έχει μοιραστεί επανειλημμένα φωτογραφίες από αεροπλάνα που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Βασιλιά Φαϊσάλ, κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας, στους επίσημους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν με κραυγές χαράς ότι τα F-16 πραγματοποίησαν την πρώτη τους πτήση έξω από τις λεκάνες του Αιγαίου και της Μεσογείου, σημείωσαν επίσης στις ειδήσεις τους ότι δέχτηκαν ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα από τους Σαουδάραβες.

ΗΠΑ χτίζουν μόνιμες βάσεις στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ, οι οποίες συντάχθηκαν με την Ελλάδα στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου και έστειλαν τον υπουργό Εξωτερικών και ένα αεροπλανοφόρο στη Βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης, κάνουν ένα σκανδαλώδες βήμα που θα είναι εντελώς ενάντια την Τουρκία. Η Ελληνική εφημερίδα Καθημερινή ανακοίνωσε στον τίτλο της ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις για εκφοβισμό της Τουρκίας τον τελευταίο χρόνο, ετοιμάζονται να αυξήσουν μόνιμα τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις, ο στρατηγικός στόχος του Πενταγώνου, του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο αποφάσισε να κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, είναι η δημιουργία μόνιμων και εκ περιτροπής στρατιωτικών βάσεων.

Ο Αμερικανικός στρατός, ο οποίος σήμερα χρησιμοποιεί τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο Βορρά, προσγειώνεΙ επίσης μαχητικά αφη στις αεροπορικές βάσεις στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο.

Η Καθημερινή έγραψε ότι στις ΗΠΑ θα δοθούν τέσσερις ακόμη ξεχωριστές βάσεις και ότι το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας θα δώσει στο Πεντάγωνο 22 επιλογές για να διαλέξει. Το πρώτο μέρος που ξεχωρίζει είναι η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στα δυτικά.

Μαχητικά αφη F-15 και F-16 και τάνκερ KC-135 των ΗΠΑ, απογειώθηκαν επίσης από την Ανδραβίδα, η οποία φιλοξένησε διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες.

Το νησί Σκύρος, στο κέντρο του Αιγαίου, όπου η Ελλάδα δημιούργησε μια βάση με μισθωμένα μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα από το Ισραήλ, είναι μια από τις διευθύνσεις στις οποίες οι ΗΠΑ έχουν στρέψει τις βλέψεις τους.

Η Ρεντίνα, που βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη στα βόρεια, ξεχωρίζει ως εφεδρική βάση για τους στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης.

Πριν από λίγες εβδομάδες, οι ΗΠΑ παρείχαν στους στρατιώτες ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού στρατού προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων ασύρματων συσκευών επικοινωνίας. Η Αθήνα πλήρωσε 9 εκατομμύρια δολάρια στην Ουάσιγκτον


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου