Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Φωλιά τρομοκρατίας κάτω από τη σημαία του ΟΗΕ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Στο κείμενο που μεταφράζεται από το συνεργάτη χωρίς όνομα η Τουρκική οπτική εικόνα για να δικαιολογήσουν τη συνεχιζόμενη Εθνοκάθαρση των Κούρδων..
Η άλλη πλευρά στο σχετικό, που φέρει στην επιφάνεια αεροπορικου  βομβαρδισμού της ΤΠΑ σε καταυλισμό προσφύγων στο Μαχμούτ, με νεκρούς αμάχους!!..

Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 14 Ιουνίου 2021
Η σιωπή των δραστών (ΡΚΚ) του Μαχμούρ, την παραμονή των συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου Ερντογάν και του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν, κατέστησε και πάλι σαφές την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να τους «καθαρίσει». Φυσικά έχει τις ικανότητες και τις δυνατότητες. Επειδή δεν μπορεί να βρεθεί η τοποθεσία τους, ειδικά σε ένα μέρος που θεωρούν ότι είναι η έδρα τους, ένας μεγάλος αριθμός τρομοκρατών από την ηγεσία, οι οποίοι τέθηκαν σε μυστηριώδη ατμόσφαιρα, επειδή κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση, έχουν εξουδετερωθεί ένας προς ένα τις τελευταίες ημέρες. Όπως και παλαιότερα. Έτσι, αυτός που βγάζει το κεφάλι από τη φωλιά του, καταδιώκεται. Η κλεψύδρα λειτουργεί και για τα κορυφαία ονόματα της τρομοκρατικής οργάνωσης Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan και άλλων. Επομένως, αυτές οι επιχειρήσεις σημείου, που πραγματοποιούνται με τον συγχρονισμό της MIT και των TΕΔ, είναι στην πραγματικότητα ένα μήνυμα όχι μόνο για την τρομοκρατική οργάνωση του PKK, αλλά και προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, η οποία τους προστατεύει και παρακολουθεί. Το περιεχόμενο είναι σαφές και περιεκτικό:
«Κοίτα, καθαρίζουμε έναν προς ένα αυτούς τους τρομοκράτες που υποστηρίζεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ... Δηλαδή όπως και να έχει, εμείς σ’ αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι…»
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η εκκαθάριση στο Mαχμούρ είναι κρίσιμη όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα. Υπάρχουν επίσης σχόλια ότι αυτό δεν είναι τυχαίο? Είναι δυνατόν?
Στην ερώτηση μας απαντά, ο τέως Δντής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ Άντγος ε.α Ισμαήλ Χακκι Πεκίν
 «Μπορεί και να είναι σύμπτωση αλλά μπορεί και όχι… Τώρα ένας από τους άντρες σκοτώθηκε, δηλαδή έχει εξουδετερωθεί, 4 ημέρες αργότερα σκοτώνεται και ο αντικαταστάτης του. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σχεδιασμένη και προγραμματισμένη ομάδα, που παρακολουθεί συνεχώς την περιοχή, αποκτά πληροφορίες από εκεί και πραγματοποιεί μια συνεχή λειτουργία σε αυτό το ζήτημα. Έτσι, εξουδετερώνουμε σκόπιμα τους ηγέτες αυτών των ανδρών. Αυτή είναι η αλήθεια του θέματος. Αυτό γίνεται μόνο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ή γίνεται έτσι ώστε να αποκαλυφθεί ο στόχος? Έτσι, ανεξάρτητα από το ποιος κοιτάζει και από ποια πλευρά, τίποτα δεν άλλαξε. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητά μας. «Η Τουρκία δεν περιμένει μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ή μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων, καταπολεμά συνεχώς την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες σε κανονική ρουτίνα. Σε αυτό το πλαίσιο, εξουδετερώνει τους ηγέτες και τους διευθυντές των τρομοκρατών με επιχειρησιακές μονάδες. Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα για όλους…»
Δηλαδή λέει (η Τουρκία) βρίσκεται πίσω από τους τρομοκράτες ?
«Φυσικά παρακολουθούνται από πολύ κοντά. Για το Μαχμούρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είπε μάταια: «Αυτό το μέρος είναι φωλιά επώασης. Ακόμα κι αν δεν κάνετε εσείς κάτι, θα το κάνουμε εμείς, το κάνουμε». Αυτό δείχνει σαφώς και ξεκάθαρα ότι οι πληροφορίες λειτουργούν πολύ καλά σ’ αυτή την περιοχή, στο πεδίο και παρακολουθούν τον καθένα, τον παρατηρούν και τον εξουδετερώνουν κάθε φορά που έχουν την ευκαιρία. Είναι πολύ καλό από αυτή την άποψη. Ίσως ακούσουμε σύντομα ότι ένα από τα ονόματα όπως ο Murat Karayılan και ο Cemil Bayık εξαλείφθηκε και εξουδετερώθηκε».
Αναφέροντας ότι η Τουρκία προσπαθεί με κάποιο τρόπο να εξαλείψει αυτό το «τρίγωνο του διαβόλου», συμπεριλαμβανομένου του στρατοπέδου Mahmur και του Sincar και του Kandil, ο Πεκίν συνεχίζει επισημαίνοντας ότι το Mahmur, υπό τη σημαία του ΟΗΕ, έχει μετατραπεί σε πραγματική τρομοκρατική φωλιά:
«Όσοι ήρθαν στο Μαχμούρ το 1991-92 αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν μέσω της τρομοκρατίας. Κατά την κατεύθυνση του PKK, ήρθαν στο στρατόπεδο Atrush στο βόρειο Ιράκ, πολύ κοντά στα Τουρκικά σύνορα. Μετά το 1994, η Τουρκία άσκησε συνεχή πίεση για να καταργήσει αυτό το στρατόπεδο. Ως αποτέλεσμα, έφυγαν από εκεί και ήρθαν στην πόλη Μαχμούρ το 1998. Το 2011, έγινε στρατόπεδο των Ηνωμένων Εθνών. Δεν υπάρχει εκπροσώπηση του ΟΗΕ στο εσωτερικό του στρατοπέδου. Η εκπροσώπηση των Ηνωμένων Εθνών του Ερμπίλ, φροντίζει το στρατόπεδο. Στέλνει φαγητά, ποτά, παρέχει υγειονομική υποστήριξη. Επομένως, είναι ένας τόπος τρομοκρατίας. Εκπαιδεύουν παιδιά, κάνουν τρομοκράτες. Είναι επίσης ένα κρυφό σημείο. Ξέρετε, και οι δύο που πυροβόλησαν τον Τούρκο διπλωμάτη στο εστιατόριο του Ερμπίλ, ήταν στο Μαχμούρ».
Μπορεί να ονομαστεί τρομοκρατική φωλιά υπό τη σημαία του ΟΗΕ?
Φυσικά, μπορεί να ειπωθεί. Υπάρχει η σημαία του ΟΗΕ εκεί. Είναι ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ που το φροντίζει ή όποια μονάδα το φροντίζει, υπάρχει μια τρομοκρατική φωλιά κάτω από την ομπρέλα του. Υπάρχουν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου σπουδάζουν τα παιδιά. Το PKK τους παρέχει ιδεολογική εκπαίδευση, τα εκπαιδεύουν στρατιωτικά και στον ανορθόδοξο πόλεμο, στα κοντινά βουνά του Karaçak. Πηγαίνει εκεί ως αγόρι 13-14 ετών και μετά γίνεται τρομοκράτης. Από εκεί, είτε πηγαίνουν στο Sincar, είτε στο Kandil, ή έρχονται στην Τουρκία, ή αποστέλλονται στα βορειοανατολικά της Συρίας ... »
Αυτά δεν τα βλέπει ο ΟΗΕ?
«Είναι δυνατόν να μην το βλέπει αλλά δεν ασχολείται. Ο ΟΗΕ κλείνει τα μάτια σ’ αυτό. Κανείς δεν θέλει να εμπλακεί, να μπει σε μπελάδες. Στην πραγματικότητα, υποσχέθηκαν γι’ αυτό το ζήτημα, τόσο ο ΟΗΕ, η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, όσο και η Κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση. Αλλά δεν το έκαναν ποτέ ... "
Αυτό που λέμε λοιπόν, είναι το εξής: Ανεξάρτητα από το τι θα προκύψει από τη συνάντηση του Προέδρου Ερντογάν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν, είναι βέβαιο ότι οι ΤΕΔ δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ το έδαφος εκκαθάρισης και καταδίωξης για τους τρομοκράτες του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ. Φυσικά, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να είναι υποκριτικές και θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το YPG/PKK, το οποίο επιτέθηκε στο νοσοκομείο στο Afrin μόλις χθες, σαν να είναι διαφορετικό ...
Επομένως, είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο, ότι θα έρθει η σειρά που αυτοί οι δολοφόνοι θα έρθουν στη Συρία, ανεξάρτητα από το τι λέει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου