Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Κάλεσε την ολομέλεια της Βουλής να συναποφασίσετε για την ανακήρυξη του μονομερούς αναφαίρετου δικαιώματος επέκτασης των Χωρικών Υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια,σύμφωνα με τον UNCLOS…
Ενημερώστε ΝΑΤΟ, Ε.Ε. , Ρωσία, Κίνα και τελειώστε αποδεχόμενοι το γελοίο Casus Belli των Τούρκων!!
Αρκετά κράτησε το ανέκδοτο του φοβικού συνδρόμου!!
Γελοιοποίηση της Ελλάδος δεν σας επιτρέπουν, όπως σας προειδοποιεί ο Εθνικός Ποιητής Κωστής Παλαμας:
Γνῶμες, καρδιές, ὅσοι Ἕλληνες,ὅ,τι εἶστε, μὴν ξεχνᾶτε,δὲν εἶστε ἀπὸ τὰ χέρια σας μονάχα, ὄχι. Χρωστᾶτε καὶ σὲ ὅσους ἦρθαν, πέρασαν, θὰ 'ρθοῦνε, θὰ περάσουν. Κριτές, θὰ μᾶς δικάσουν οἱ ἀγέννητοι, οἱ νεκροί.
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ίσως εκτονώσει τη διμερή ένταση, τουλάχιστον τη θερινή περίοδο (όπως προβλέπεται και στο Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ), αλλά το μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον της εντοπίζεται στο νέο πλαίσιο διαλόγου Αθήνας-Άγκυρας. Το κύριο συμπέρασμα, ως συνέχεια και των πρόσφατων επαφών των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είναι ότι οι δύο πλευρές, παρά τις διαμετρικά αντίθετες απόψεις τους, διευρύνουν το περιεχόμενο των διερευνητικών συνομιλιών.Η Άγκυρα φέρεται ότι αξιώνει και η Αθήνα συμφωνεί στην εξέταση λεπτομερών νομικών και πρακτικών ζητημάτων που συνδέονται, κυρίως, με τα 12 ναυτικά μίλια χωρικών υδάτων και δευτερευόντως με την ΑΟΖ. Η ατζέντα των διερευνητικών περιλάμβανε, βέβαια, τα 12 ναυτικά μίλια και το 2002-2003, επί Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, με προσχέδιο συμφωνίας για τα λεγόμενα “χωρικά ύδατα-ακορντεόν” (αυξομείωσή τους ανά περιοχή του Αιγαίου). Ακόμα κι αν δεχθεί κανείς ότι το προσχέδιο ήταν ακίνδυνο (που δεν ήταν), η μεγάλη διαφορά με το 2021 βρίσκεται στην έκτοτε τεράστια αλλαγή του διμερούς συσχετισμού δυνάμεων και των περιφερειακών ισορροπιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου