Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Οι Έλληνες φίλοι !

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Απλά να το διαβάσετε για να προβληματιστείτε πως μας βλέπουν οι σφαγείς του Ελληνισμού εμάς τους Yunan..

Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 15 Μαϊου 2021

Ενώ η Τουρκία στις 19 Μαΐου 2021 γιορτάζει την ημέρα της άφιξης του Aτατούρκ στη Σαμψούντα, ως «Ημέρα μνήμης του Ατατούρκ και εορτή της Νεότητας και Αθλητισμού», η Ελλάδα οργανώνει μια ημέρα εορτασμού της Ελληνικής γενοκτονίας του Πόντου, τοποθετώντας ένα στεφάνι στα μνημεία του Πόντου. Φυσικά, επίσης, δεν θα παραμελήσουν να κατηγορήσουν την Τουρκία για γενοκτονίες «Αρμενίων, Χαλδαίων, Ασσυρίων, Αραμαίων» εκείνη την ημέρα. Δεν θα εκπλαγούμε αν προσθέσουν και το Dersim (*) στην καμπάνια σύντομα.

Εμείς από παλιά, συνηθίζαμε να διοργανώνουμε τελετές τις ημέρες της απελευθέρωσης των επαρχιών μας, όπως η Σμύρνη και το Αϊδίνιο. Σ’ αυτές τις τελετές, η Τουρκική στρατιωτική εκπροσώπηση έριχνε τους Έλληνες στρατιώτες στη θάλασσα και κομμάτιαζε τις μακέτες με την ξιφολόγχες.

Αργότερα σκεφτήκαμε ότι τέτοιες γιορτές δεν ταιριάζουν στη φιλία και την ειρήνη. Τα έχουμε ήδη εγκαταλείψει αυτά. Ωστόσο, καθώς το κάνουμε αυτό, η εχθρότητα της άλλης πλευράς αυξήθηκε. Εφευρίσκει νέες ιστορίες γενοκτονίας, κάνει ό, τι χρειάζεται για να κάνει την Τουρκία μικρότερη σε όλο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, δεν μιλούν για τη βία που υπέστησαν για 3,5 χρόνια εισβάλλοντας τη Δυτική Ανατολία το 1919, ούτε για τις προσπάθειές τους να ιδρύσουν ένα Ελληνικό κράτος Πόντου στη Μαύρη Θάλασσα, με πολέμους συμμοριών.

Πολιτικές άγρας ψήφων… Ξέρουν ότι η διαρκής εχθρότητα και τα ανεκπλήρωτα όνειρα δεν θα ωφελήσουν τις μελλοντικές γενιές, αλλά δεν νοιάζονται.

Γνωρίζουν επίσης ότι η εχθρότητα που δημιουργούν, είναι λίγο περισσότερο στρατιωτική δαπάνη για τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά το αγνοούν.

(*) Η εξέγερση Dersim ή η σφαγή Dersim είναι το όνομα που δόθηκε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Dersim το 1937-1938 ως αποτέλεσμα διαφωνιών μεταξύ της κεντρικής Τουρκικής κυβέρνησης και ορισμένων φυλών Dersim σχετικά με την κυριαρχία της περιοχής. Στο Dersim (Τούντζελι, Ερζίντζαν, Έλαζιγ, Σεβάστεια, Μαλάτεια και μέρος των επαρχιών Μπίνγκιολ), ως αποτέλεσμα της εξέγερσης των φυλών, οργανώθηκε επιχείρηση από τις ΤΕΔ εναντίον των φυλών προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη κρατική κυριαρχία. Η πλειοψηφία των ανταρτών αποτελούταν από τους αντάρτες που κατέφυγαν στις περιοχές Zara και İmranlı της Σεβάστειας το 1920. Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, 13.160 άνθρωποι και 110 στρατιώτες που ζούσαν στην περιοχή σκοτώθηκαν και σχεδόν 12000 άτομα υποβλήθηκαν σε αναγκαστική μετανάστευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου