Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Κοινές δηλώσεις Δένδια-Λαβρόφ: Επιθυμία της Ελλάδας η αποκατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας (βίντεο)

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Είναι «Θετική εξέλιξη»,αρκεί να συνοδευθεί με πράξεις, όπως τουρισμός, εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, και τέρμα «το κρυφτούλι με την Άγκυρα»...

Την ελπίδα ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρωσία για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας τη σταθερή θέση της Ελλάδας για την ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων ΕΕ και Ρωσίας.

«Ενημέρωσα τον υπουργό για τις συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό, αλλά και τα ευρύτερα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Υπογράμμισα τη βούληση της Ελλάδας για την προώθηση μιας ατζέντας ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Τουρκία, όμως πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Και τόνισα και πάλι τη μεγάλη ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για το γεγονός ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα υποστηρίξει το αναφαίρετο δικαίωμα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων και το γεγονός ότι όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, κάτι που ο υπουργός μού επανέλαβε και κατά τις σημερινές συζητήσεις μας», είπε ο Ν. Δένδιας, συμπληρώνοντας ότι εξέφρασε στον Ρώσο ομόλογό του την εκτίμησή του «για τη ρωσική προσήλωση στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας όσον αφορά το Κυπριακό».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα: www.antinews.gr

Δείτε ΕΔΩ σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου