Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ορίστε οι γέφυρες του Καναλού Κωνσταντινούπολης

 


Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 24 Μαϊου 2021

ÇİĞDEM TOKER

Ο υπουργός Μεταφορών Adil Karaismailoğlu ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει  τον Ιούνιο το Κανάλι Κων/πολης. Μάθαμε ότι το Κανάλι Κων/πολης θα ξεκινήσει με τις γέφυρες. Ο Υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες, κάνει πιο συχνά δηλώσεις. Αλλά «Ποιά γέφυρα;», «Ποιά είναι η διαδικασία υποβολής προσφορών;»,  «Ποιό είναι το κόστος της επένδυσης;», δεν τίθενται αυτές οι ερωτήσεις.

Η απαντήσεις σ’ αυτές τις ερωτήσεις είναι διαθέσιμες στην έκθεση σκοπιμότητας του Καναλιού Κων/πολης, η οποία δεν αποκαλύπτεται στο κοινό. Ο αριθμός, οι διαδρομές και το κόστος επένδυσης έχουν ως εξής:

 

ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

ΚΟΣΤΟΣ

(ΣΕ ΕΚΑΤΟΜ. $)

Γέφυρα διέλευσης εθνικής οδού D-100 (E5)

708

Γέφυρα διέλευσης εθνικής οδού E-80 (TEM/03)

552

Γέφυρα διέλευσης αυτοκινητοδρόμου Βορείου Μαρμαρά (ΚΜΟ/07)

325

Γέφυρα διέλευσης αυτοκινητοδρόμου Βορείου Μαρμαρά (ΚΜΟ/02)

275

Γέφυρα διέλευσης εθνικής οδού D-20

180

Διευθετήσεις δρόμων και διασταυρώσεων που συνδέονται με τις γέφυρες

215

ΣΥΝΟΛΟ

2255

Διελεύσεις και υποδομές εθνικών δρόμων Δήμου Κων/πολης

 

Γέφυρα διέλευσης εθνικής οδού Κιουτσιούκ Τσεκμετζέ-Αβτζιλάρ

335

Γέφυρα διέλευσης εθνικής οδού Σαζλίμποσνα

265

ΣΥΝΟΛΟ

600


Στην έκθεση σκοπιμότητας βλέπουμε συνολικά επτά γέφυρες. Δύο απ’ αυτές φέρουν τον τίτλο «Διελεύσεις και υποδομές εθνικής οδού Δήμου Κων/πολης».

Ίσως σ’ αυτό το σημείο  είναι καλό να το υπενθυμίσω. Αυτή η έκθεση ολοκληρώθηκε πριν από τις τοπικές εκλογές, δηλαδή πριν φύγει η κυβέρνηση από το Μητροπολιτικό Δήμο της Κων/πολης. Είναι χρήσιμο να δούμε τις δύο γέφυρες που ορίζονται από το Μητροπολιτικό Δήμο Κων/πολης, απ’ αυτή την οπτική γωνία. Δεν υπάρχει καμία σαφήνεια στην έκθεση σχετικά με το μοντέλο των επτά γεφυρών με συνολική επένδυση 2 δις 855 εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ότι οι διελεύσεις δεν θα είναι δωρεάν. Θα το παρακολουθούμε και θα δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου