Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Το παρασκήνιο της on camera ρήξης Δένδια-Τσαβούσογλου -Ξεκάθαρα μηνύματα της ελληνικής πλευράς(βίντεο)

 

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Το ερώτημα είναι ΟΚ τους τα είπαμε, ε.. και!!

Στην πράξη όμως:

-θα ανακηρύξεις την ΑΟΖ,

-θα υπογράψεις καθορισμό ΑΟΖ με την Κύπρο

-θα θέσεις Veto ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.,για άρση του Casus belli

Ή θα πούμε πάλι «Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω»..

Ίδωμεν και οψόμεθα..

Μετά την τοποθέτηση του κυρίου ΔΕΝΔΙΑ καιρός η Ελλάδα να πραγματοποιήσει μια διπλωματική αντεπίθεση με αποστολή συντεταγμένων στον ΟΗΕ, για την υφαλοκρηπίδα στην Ανατ. Μεσόγειο μετά τη Ρόδο δηλ. 28ο μεσημβρινό ο «φίλος Μεβλούτ» μας το τονισε ότι η Άγκυρα το έκανε ήδη και έτσι δεν παραβιάζει το UNCLOS..

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης:

Ατυχως η επιβεβαίωση μας ήλθε τηλεγραφικώς μέσω της Τουρκικής παράνομης NAVTEX, γιατί εξακολουθητικά ΜΕΝΟΥΜΕ στα λόγια και ΟΧΙ σε πράξεις ....

«Είναι περιοχή την οποία αμφισβητεί η Τουρκία και θεωρεί αυθαίρετα τουρκική υφαλοκρηπίδα και βάσει του Τουρκολιβυκού Μνημονίου και με τον αυθαίρετο μονομερή ορισμό συντεταγμένων τις οποίες έχει καταγράψει σε επιστολή της στον ΟΗΕ τον περασμένο Μάρτιο, ως εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της.»


Η Αθήνα έχει αποφασίσει να θέτει ευθέως, με κάθε ευκαιρία και αφορμή και σε οποιοδήποτε περιβάλλον, τα ανοιχτά ζητήματα με την Τουρκία.

Αυτό έγινε και χθες στην Άγκυρα, όπου ο Νίκος Δένδιας άνοιξε όλη τη βεντάλια των ελληνοτουρκικών διαφορών, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αυτό που ακολούθησε, ξάφνιασε, καθώς η αντιπαράθεση και το πινγκ πονγκ ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών ούτε συνηθίζεται στη διπλωματία ούτε το έχουμε ξαναδεί σε επίσημη συνάντηση, αυτού του επιπέδου, μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου