Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Ποιος πραγματικά ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος; Το αποκαλύπτει ο ίδιος, απρόσμενα, μέσα από τους πίνακες που ζωγράφισε [εικόνες]

 

Aριστέρα ο πρίγκιπας Φίλιππος στο σχολείο του Gordonstoun στη Σκωτία τον Ιούλιο του 1935, 14 ετών, λίγο πριν παίξει στην παράσταση «Μακμπέθ». Χρόνια σκληρά που έζησε χωρίς καμία επίσκεψη από την οικογένειά του. (Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images)

Αυτός που πάντα περπατούσε δυο βήματα πίσω από τη σύζυγό του, αν και είχε τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη. Που μεγάλωσε χωρίς αγάπη, έκπτωτος και ανέστιος, αλλά σχεδίαζε για την Ελισάβετ κοσμήματα με τα αρχικά τους και τη ζωγράφιζε με τρυφερότητα. Ο ρομαντικός, τρυφερός, αφοσιωμένος πρίγκιπας Φίλιππος αποκαλύπτεται μέσα από τους πίνακες και τα σχέδιά του, όπως καμία βιογραφία του δεν κατορθώνει.

Ένα διαρκές «παρ’ ολίγον» συνόδευε τη δημόσια εικόνα του πρίγκιπα Φίλιππου. Όχι μόνο από τότε που παντρεύτηκε την Ελισάβετ τον Νοέμβριο του 1947, αλλά σχεδόν ήδη από τη γέννησή του. Το εμβληματικό alpha male που «ακυρώθηκε» όταν έγινε ο άνδρας που περπατούσε πάντα δυο βήματα πίσω από τη σύζυγό του, όταν γονάτισε μπροστά της στη στέψη της σε παγκόσμια μετάδοση, όταν έχασε το δικαίωμα ο πρωτότοκος γιος του και διάδοχος του θρόνου Κάρολος να φέρει το επίθετό του.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου