Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Φράγκος Φ.:Η Μακεδονία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

Ο Στρατηγός Φράγκος Φ. παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της ιεράς Μητροπόλεως Σύρου καλεσμένος της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Βασιλείου στην εκπομπή «Αναζητώντας την ταυτότητα μας»,όπου αναφέρθηκε στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ειδικότερα ανέφερε ότι:

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Με την Συμφωνία των Πρεσπών έγινε ένα τεράστιο λάθος αποδεχόμενοι την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας,της γλώσσας και της Ιθαγένειας. Η άλλη πλευρά ακόμη και σήμερα απεργάζεται την ακεραιότητα της Μακεδονίας μας μεταφράζοντας τα οθωμανικά "κιτάπια" του υποθηκοφυλακείου προκειμένου να αμφισβητήσουν εδαφικές εκτάσεις της.

Οφείλουμε λοιπόν να ζητήσουμε στην επερχόμενη απογραφή οι Έλληνες του Μοναστηρίου,της Στρώμνιτσας,του Κρουσόβου,οι Βλάχοι,οι Σαρακατσάνοι,οι γηγενείς Έλληνες να δηλώσουν ελεύθερα ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Κατά την σερβική δικαιοδοσία η επαρχία oνομάζεται Vardarska.(Εικόνα)

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα υποστεί τη γερμανική κατοχή. Τότε θα επιστρέψουν και οι Βούλγαροι στην περιοχή και θα συνεχίσουν την πολιτική εκβουλγαρισμού. Την πολιτική του εκβουλγαρισμού θα προσπαθήσει να ακυρώσει ο Τίτο, εφευρίσκοντας το ιδεολόγημα του μακεδονισμού.

Σημείωσε πως στην απογραφή που έκαναν το 1941 οι Γερμανοί κατακτητές,προκύπτει ότι σε σύνολο 800.000, το 12%, δηλαδή 100.000, ήταν Έλληνες. Στη συνέχεια, την τιτοϊκή εποχή, στην απογραφή του 1951 θα απογραφούν 158.000 Έλληνες στην περιοχή. Απ’ αυτούς οι 25.000 ήταν γεγενείς Έλληνες κάτοικοι Μαναστηρίου, 100.000 βλαχόφωνοι και 32.000 πολιτικοί πρόσφυγες. Σε σύνολο 900.000 οι ελληνικής συνείδησης κάτοικοι ανέρχονταν στο 18%. Στη συνέχεια, οι αρχές θα εκπονήσουν πολιτική μείωσης του αριθμού των Ελλήνων. Αυτό θα το πετύχουν με την υποχρεωτική καταγραφή των Βλάχων ως «Αρομούνων» ή ως «Μακεδόνων». 

Ο Κίρο Γκλιγκόροφ σε δήλωση του στην τσεχική εφημερίδα «TseskiDenik»τον Ιούνιο του ’94, ανέφερε την ύπαρξη 100.000 πολιτών ελληνικής καταγωγής. Κάποιες από δηλώσεις των ιδίων των Ελλήνων της χώρας, που κάποιες απ’ αυτές διπλασιάζουν την εκτίμηση Γκλιγκόροφ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πηγές που δημοσιεύτηκαν στον αντιπολιτευόμενο Τύπο, ισχυρίζονται ότι στην απογραφή του 1991 –στην οποία βασίζεται και ο Γκλιγκόροφ- περί τις 200.000 άτομα δήλωσαν ελληνική εθνική συνείδηση. Σε έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα δικαιώματα των μειονοτήτων που δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 1995, έκανε λόγο για «καταπιεζόμενη ελληνική μειονότητα». 

Η παραδοσιακή έλλειψη ενδιαφέροντος τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και από την ακαδημαϊκή κοινότητα, συνέβαλαν στην άγνοια της ιστορίας τους αλλά και της σύγχρονης παρουσίας τους ελληνικού πληθυσμού της περιοχής.

Τόνισε την στάση της Βουλγαρίας με την υποβολή Βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.  και κατέληξε πως θα μπορούσαν να εισέλθουν στους διεθνείς οργανισμούς με το όνομα F.Y.R.O.M.

Τέλος αναφέρθηκε στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία την 21 Ιανουαρίου 2018 όπου ήταν βασικός ομιλητής, επεξηγώντας πως το μύνημα που προέκυψε απ' αυτό ήταν:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Η ΓΛΩΣΣΑ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!!

Δείτε ΕΔΩ την ομιλία του Στρατηγού Φράγκου Φ. στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου