Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Πώς επηρεάζει η Συμφωνία της Πρέσπας την κινητικότητα στα Βαλκάνια

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εξαιρετικό άρθρο του κυρίου Καθηγητού που θέτει την χείρα του επι τον «ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ», για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και ζητεί τη χρήση Veto στην Ε.Ε., όπως θα πράξει και η Βουλγαρία, για ίδια συμφέροντα..

Η κομματική ταυτότητα του, ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, δεν του επέτρεψε να κατακεραυνώσει την ανήκουστη «υποτέλεια»του Π/Θ κ. Μητσοτάκη στην Frau και το βουλευτήριο των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. με το διαπιστωμένο φοβικό ΣΥΝΔΡΟΜΟ του λεγόμενου Δημοκρατικού τόξου να υπερασπισθούν, σύμφωνα με το Σύνταγμα,τα θέματα Εθνικής κυριαρχίας..

Σας παρατίθενται επιλεκτικά τρείς παράγραφοι του άρθρου για να μην «χαθεί» ο αναγνώστης λόγω μεγέθους!!, προφανώς όπως κρύπτονται και πράττουν οι πολιτικοί μας «νάνοι»..


Η επαίσχυντη Συμφωνία της Πρέσπας (Ιούνιος 2018) επιβάρυνε δραματικά τα ελληνικά δίκαια και δημιούργησε μία νομική «θηλιά» γύρω από τη Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης είχε καταγγείλει στη Βουλή με σκληρότατη γλώσσα, στις 24 Ιανουαρίου 2019, κυρίως την εκχώρηση της εθνοτικής και γλωσσικής ονομασίας «Μακεδόνες», «Μακεδονική», στη γειτονική Σλαβοαλβανική χώρα. Ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός πλέον, επέλεξε να εφαρμόσει την Συμφωνία της Πρέσπας που κυρώθηκε στις 25.01.2019 στη Βουλή με ελάχιστη πλειοψηφία, καθώς είχε δημιουργηθεί διεθνής σε συμβατική δέσμευση της χώρας μας. Προφανώς όμως δεν θέλησε να συγκρουσθεί και με τον «διεθνή παράγοντα», ο οποίος υποστήριζε και είχε επενδύσει πολλά στη Συμφωνία, για την σταθερότητα των Σκοπίων.

Σε όλο αυτό το γίγνεσθαι για την ρευστότητα η Ελλάδα δεν προβάλλει τις δίκαιες δικές της απαιτήσεις και δείχνει να μην μετέχει, ούσα ικανοποιημένη (!) από την Συμφωνία της Πρέσπας (2018) και την «πιστή εφαρμογή της»!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ριζική αναθεώρηση της Συμφωνίας της Πρέσπας, στο πλαίσιο της μελλοντικής ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε (και αν χρειαστεί και με τη χρήση ελληνικού veto) είναι μονόδρομος για την ελληνική εξωτερική πολιτική και οφειλή προς τον λαό μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου