Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Έτσι έχει «δεμένους» τους Τούρκους η Μόσχα! Μένει να κάνουν το μοιραίο λάθος

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Η ΜΟΣΧΑ έχει εναλλακτικό σενάριο να πιέσει την Άγκυρα εάν αποτολμήσει να αλλάξει καθεστώς των στενών, είτε να στηρίξει την Ουκρανία.

Τότε το χτύπημα θα είναι άμεσο στη Συρία, ενώ αυτό που πονάει είναι η επαναφορά της αυτονόμησης των Κούρδων στη ΝΑ Τουρκία ή και η ενοποίηση τους σε Ιράκ- Συρία - Τουρκία,για το μεγάλο ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ..

Ουκρανία-Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Αν.Μεσόγειος-Συρία

Η Τουρκία είναι μία χώρα που αυτή τη στιγμή είναι μεν στο ΝΑΤΟ και θεωρητικά πρέπει να ακολουθεί αντιρωσική πολιτική, ωστόσο η σχέση της με την Δυτική Συμμαχία είναι ψυχρή, καθώς έχει προμηθευτεί από την Ρωσία αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και έχει επίσης συμφωνία για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Μερσίνης όπως και για την παροχή από τη Ρωσία πυρηνικών καυσίμων.

Μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 στην Τουρκία και της απόπειρας ανατροπής του Ερντογάν ( αν δεν ήταν ενορχηστρωμένο από τον ίδιο το όλο σκηνικό ), η Τουρκία ήρθε εγγύτερα στη Ρωσία όσον αφορά το ζήτημα της Συρίας και το πυρηνικό της πρόγραμμα με αποτέλεσμα την αγορά των S-400 τελικά το καλοκαίρι του. Η αντίδραση των ΗΠΑ ήταν να αποβάλλουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 και αργότερα επέβαλλαν το αρχικό σκέλος των κυρώσεων της CAATSA που αφορά τον οργανισμό της SSB που ελέγχει την Τουρκική Αμυντική βιομηχανία.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου