Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ένας Γερμανός αποκαλύπτει τα εγκλήματα της Γερμανίας σε βάρος της Ελλάδας(Δείτε το βίντεο)

Επιτέλους ένας Γερμανός μίλησε μέσα στο Κοινοβουλιο με αφοπλιστική ειλικρίνεια και καταδικάζει τα διαχρονικά εγκλήματα και ενέργειες σε βάρος της Ελλαδος.Ο ίδιος δεν διστάζει να προβεί άμεσα το Βερολίνο στην καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων και να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Τουρκία και να καλύπτουν τις έκνομες ενέργειες σε βάρος της Εθνικης κυριαρχίας της Ελλαδος..

Ο Γκρέγκορ Φλόριαν Γκίζι (Gregor Florian Gysi) Γερμανός νομικός, δικηγόρος και πολιτικός, σε ομιλία του στην Μπούντεσταγκ(Γερμανική Βουλή) ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα γιορτάζει αυτές τις μέρες τα 200 χρόνια από την επανάσταση και την αρχή της ελευθερίας της από τον οθωμανικό ζυγό 

Επίσης φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την επίθεση και κατοχή της ναζιστικής Γερμανίας που στοίχησε στον ελληνικό λαό εκατοντάδες χιλιάδες θύματα για τα οποία είναι ένοχη η Γερμάνια με τις τρομερές της θηριωδίες κατά του ελληνικού λαού. 

Η Γερμανία έχει τεράστια ηθική υποχρέωση επιτέλους να ανταποκριθεί στις ευθύνες που έχει για αυτά τα εγκλήματα.

Ο Πρόεδρος Σταϊνμάιερ παραδέχτηκε την ευθύνη αυτή το 2018 όταν είχε επισκεφτεί την Ελλάδα όμως στην πράξη δεν είδαμε τίποτα το συγκεκριμένο στο θέμα της αποζημίωσης

 Για αυτό λοιπόν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας που είναι νομικά διάδοχος του καθεστώτος των Ναζί πρέπει επιτέλους να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τους όρους της αποπληρωμής του Δανείου. 

 Πρόκειται βέβαια για χρήματα όμως επίσης και για πολιτική και ηθική υποστήριξη 

Πολιτική υποστήριξη χρειάζεται παραδείγματος χάριν η Ελλάδα απέναντι στη Τουρκία που όπως ειπώθηκε έχει μακρά ιστορία. 

Η Τουρκία πυροδοτεί την ένταση διεκδικώντας μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ ακόμα και πλησίον των ελληνικών νησιών 

Παρ' όλα αυτά η Γερμανική κυβέρνηση επιμένει στην πώληση ανταλλακτικών εξι υποβρυχίων 

Με αυτές τις εξοπλιστικές εξαγωγές προς την Τουρκία, την βοηθάει ουσιαστικά στη στρατιωτική της απειλή έναντι της Ελλάδος κι αυτό το γεγονός, με το ιστορικό που μας βαραίνει, είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να κάνουμε στην Ελλάδα 

Γι'αυτό λοιπόν πρέπει να σταματήσουμε την εξαγωγή εξοπλισμών προς την Τουρκία

Παρεμπιπτόντως η Ελλάδα ξοδεύει παραπάνω από τα διπλάσια στα εξοπλιστικά απ' ότι εμείς.

Χρήματα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για οικολογικούς και κοινωνικούς σκοπούς.Και μάλιστα κατά την διάρκεια της κρίσης που κόβονταν συντάξεις και κοινωνικές παροχές μετά από απαίτηση και της Γερμανίας και που αυξήθηκε η ανέχεια

Η Γερμανία κέρδισε δισεκατομμύρια από τα δάνεια που έπρεπε η Ελλάδα να εξυπηρετήσει για τη διάσωση ιδιωτικών τραπεζών.

Την στιγμή που κόβονταν συντάξεις, κοινωνικές παροχές και αυξανόταν ο Φ.Π.Α.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν χρησιμοποιούμε τα δισεκατομμύρια από τους τόκους που κερδίσαμε από τα δάνεια των Ελλήνων ως αποζημίωση για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος των Ελλήνων.

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ως απόγονοι πρέπει να το παραδεχτούμε, έχουμε ακόμη την ευθύνη.

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι στην Ελλάδα προέκυψε το ζήτημα των αποζημιώσεων αλλά γι'αυτό θα σας μιλήσει η συνάδελφος HAENSEL. 

Κάτι άλλο μου προκαλεί εντύπωση γιατί δεν ισχύει η βασική αρχή pact sunt servanda δηλαδή οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

Για το υποχρεωτικό δάνειο το ναζιστικό καθεστώς απαίτησε από την Ελλάδα και που είχε ήδη αρχίσει την αποπληρωμή, πράγμα που σημαίνει ότι οι ίδιοι οι Ναζί το είχαν αναγνωρίσει ως δάνειο ο ίδιος ο Χίτλερ,το είχε αναγνωρίσει.

Γι'αυτό λοιπόν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας που είναι νομικά διάδοχος του καθεστώτος των Ναζί πρέπει επιτέλους να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τους όρους της αποπληρωμής του δανείου.

Η Γερμανία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα γιατί παραμένουν ακόμα πολλές αναπάντητες ερωτήσεις και είναι στο χέρι μας να θαραπεύσουμε τις πληγές.»

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:


Δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του Γκρέγκορ Φλόριαν Γκίζι (Gregor Florian Gysi)















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου