Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα πρακτικά της σημερινής συνόδου των ΥΠΕΞ της ΕΕ για Τουρκία

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Το παιχνίδι στημένο, όπως αναμένετο και ο Μπορέλ σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους οικονομικά ισχυρούς βλέπε Γερμανία κλπ, ώστε η Άγκυρα να την «βγάλει καθαρή»..

Ελπίδα καμμία..

Την απόπειρα του αρμόδιου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Μπορέλ να προκαταλάβει με δημόσια δήλωσή του τη στάση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας απέτρεψαν με παρέμβασή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αυστρίας. Στη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, συζητήθηκε η έκθεση Μπορέλ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Απόφαση δεν ελήφθη, όπως ήταν προβλεπόμενο, επειδή υποτίθεται ότι η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών δεν έπρεπε να προκαταλάβει την απόφαση της επικείμενης Συνόδου Κορυφής. Παρόλα αυτά, ο Μπορέλ διάβασε στους υπουργούς σχέδιο δήλωσης προς τα ΜΜΕ, το οποίο, όμως, όχι μόνο δεν απεικόνιζε τη συζήτηση στο Συμβούλιο, αλλά αντιθέτως εξωράιζε κραυγαλέα την εικόνα. Η αντιδεοντολογική στάση του προκάλεσε την αντίδραση Ελλάδας, Κύπρου και Αυστρίας, με αποτέλεσμα η δήλωσή του να τροποποιηθεί και να γίνει πιο ισορροπημένη, αν και πάλι εξωραϊσμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου