Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Η διαστημική διοίκηση RAF θα δημιουργηθεί, ξεκινώντας στη Σκωτία

 

Σχολιο-Ενημέρωση: Από Δ.Ζ.

1: Τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Αμυντικές Δυνάμεις (ρωσικά: Войска воздушно-космической обороны) ήταν κλάδος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων υπεύθυνος για την αεροδιαστημική άμυνα και τη λειτουργία των ρωσικών στρατιωτικών δορυφόρων και του Κοσμοδρομίου του Πλεσέτσκ. Συγκροτήθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2011.

2: Την Αμερικανική «Space Force», που δημιουργήΘήκε τον Νοέμβριο 2019 για τη προστασία αμερικανικών υποδομών σε τροχιά- δηλαδή των εκατοντάδων δορυφόρων που χρησιμοποιούνται για τηλεπικοινωνίες, παρακολούθηση κ.α. Σύμφωνα με τους αμερικανούς η ίδρυσή της ήταν αναγκαία καθόσον τόσο ίδιοι όσο και οι Βρετανοί έχουν αποδείξεις ότι οι Ρώσοι έχουν προβεί σε μία μη καταστροφική δοκιμή εναντίον δορυφόρου τους τον Ιούλιο 2019..

3: Το κινέζικο διαστημικό πρόγραμμα και την αποδεδειγμένη ικανότητα των όπλων της κίνας πράγμα που που την καθιστά ικανή να καταρρίπτει δορυφόρους (γεγονός το οποίο απέδειξε με επιτυχία το 2007 καταρρίπτοντας έναν δικό της δορυφόρο), αλλά και την επιτυχημένη προσεδάφιση των αρχών του 2019, στη λεγόμενη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δαπάνη των 24,1 δισ. Λιρών, τα επόμενα 4 χρόνια, για την εθνική άμυνα και ασφάλεια.

Αυτό περιλαμβάνει ένα νέο «Space Command» που «προστατεύει τα συμφέροντα του ΗΒ στο διάστημα». Θα είναι επίσης υπεύθυνο για τον πρώτο δορυφόρο του Ηνωμένου Βασιλείου που θα εκτοξευθεί από έναν πύραυλο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπήρξε επίσης η δημιουργία μιας Εθνικής Κυβερνητικής Δύναμης. Προβλέπεται ότι «θα διαταράξει τους τρομοκράτες, τις εχθρικές κρατικές δραστηριότητες και τους εγκληματίες και θα μεταμορφώσει τις δυνατότητες στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η κυβέρνηση. Μια συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και της GCHQ, θα διεξάγει υπεύθυνες επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο, που κυμαίνονται από την καταπολέμηση τρομοκρατικών επιθέσεων έως την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.micro-semiconductor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου