Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Παρενόχληση

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Το θράσος του Τούρκου είναι απύθμενο: Εκεί που μας χρώσταγαν μας ζήτησαν και το βόδι!!

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 26 Φεβρουαρίου 2021 

 Γιλμάζ Όζντιλ

Οι αξιότιμοι πρεσβύτεροί μας (αξιωματούχοι) σε όλους κάνουν το μάγκα, λέγοντας «Έϊ…», αλλά δεν αναφέρουν τίποτε για την παρενόχληση του πλοίου μας με το όνομα «Τσεσμέ», το οποίο ανήκει στο ΤΠΝ, εκ μέρους 4 Ελληνικών μαχητικών αφών τύπου F-16. 

Κατέβηκαν σε υψόμετρο 1000 μέτρων και ενώ βρισκόταν ακριβώς πάνω από το πλοίο μας, το οποίο πραγματοποιούσε υδρογραφικές έρευνες, πέταξαν φωτοβολίδες απ’ αυτές που χρησιμοποιούν για να ξεγελάσουν τους οτηλεκατευθυνόμενους πυραύλους.

Σαν να μην έφτανε αυτό… ένα άλλο πολιτικό πλοίο, δέχθηκε πυρά παρενοχλήσεως από μια Τορπιλλάκατο.

Ε, ο άνθρωπος αναρωτιέται φυσικά

Τι είδους τόλμη είναι αυτή ?

Η Ελλάδα έχει τα κότσια?

Αλεξανδρούπολη

Δηλαδή Dedeağaç (Αλεξανδρούπολη στα Τουρκικά)

Είναι μια μικρή, χαριτωμένη, Ελληνική παράκτια πόλη, όπου οι αγαπητοί μας άνθρωποι πηγαίνουν καθημερινά από την Κωνσταντινούπολη και τρώνε αστακό σε λογικές τιμές.

Μπείτε από την Ύψαλα, 50 χιλιόμετρα απόσταση και όπως και να έχει το πράγμα, σε μισή ώρα θα είστε εκεί, στο δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τη γλώσσα, είναι η Δυτική Θράκη, όπου υπάρχουν πολλοί Τούρκοι, αλλά και οι Έλληνες καταστηματάρχες, που γνωρίζουν Τουρκικά.

Αυτή είναι η Αλεξανδρούπολη… στην οποία ο Αμερικανικός στρατός δημιούργησε μια βάση. Ανέπτυξε επίσης και ΕΕ/Π

Το 2019, όταν υπογράψαμε μια συμφωνία για την αγορά S-400 από τη Ρωσία, μόλις ένα μήνα αργότερα, η συμφωνία γι’ αυτή τη στρατιωτική βάση υπεγράφη μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Αυτή η συμφωνία, που υπεγράφη μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, δεν περιοριζόταν στην ίδρυση στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη ... Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον θα εκσυγχρονίσει τη στρατιωτική βάση στο νησί της Κρήτης και το αεροδρόμιο της Λάρισας, ενισχύει την αεροπορική βάση του Στεφανοβικείου και διευρύνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Γιατί λοιπόν τα κάνει αυτά?

Επειδή μετατρέπουν αυτή την Αλεξανδρούπολη σε εναλλακτικό κέντρο, έναντι του Ρωσικού φυσικού αερίου.

Χτίζουν μια τεράστια πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης, όπως ένα νησάκι στη μέση της θάλασσας, 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Θα συνδεθεί με τη στεριά, με τον αγωγό που βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας.

Θα έχει χωρητικότητα 6 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.

Μαζί με την Ελλάδα, έκαναν επίσης εταίρο και τη Βουλγαρία σ’ αυτό το έργο.

Θα μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο που εξάγεται από τις ΗΠΑ με τη μορφή πάγου σε αυτήν την πλωτή εγκατάσταση με πλοία, θα το μετατρέψουν σε αέριο και θα το αντλήσουν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία και από εκεί στην Ευρώπη.

Φυσικά μέχρι στιγμής έτσι έχουν τα πράγματα…

Όμως φαίνεται να είναι σίγουρο…

Θα φέρουν εδώ και το φυσικό αέριο που θα εξαγάγουν από την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αμερικανική στρατιωτική βάση που ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη θα προστατεύσει αυτό το σύστημα.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν οπαδός της Ελλάδας, εργάστηκε σαν πρέσβης για την Ελλάδα καθ 'όλη τη διάρκεια της πολιτικής του ζωής, του δόθηκε «βραβείο τιμής» από την Ελλάδα, και πάντα ήταν στο πλευρό της Ελληνικής πλευράς στην Κύπρο. Νομίζω ότι μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα, τι θ’ ανοίξει στα κεφάλια μας η Αλεξανδρούπολη.

Και…

Οι ΗΠΑ, ετοιμάζονται να κάνουν ασκήσεις σ’ αυτή την Αλεξανδρούπολη.

Θα φέρουν 145 Ε/Π, 1800 θωρακισμένα οχήματα, 20000 στρατιώτες.

Κάνουν μια μεγάλη απόβαση στην Αλεξανδρούπολη, που η αποστολή ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Το σενάριο της άσκησης είναι η προστασία της Ευρώπης από τη Ρωσική απειλή.

Θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου και θα λήξει σε 1,5 μήνα, όχι τρεις ημέρες και πέντε ημέρες.

Θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές 14 διαφορετικών χωρών, Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, «Μακεδονία», Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία.

Ωστόσο η αφετηρία βάσης μιας τόσο ολοκληρωμένης άσκησης, θα είναι η Αλεξανδρούπολη.

Αυτή η άσκηση του ΝΑΤΟ, που ονομάζεται «Defender Europe», πραγματοποιείται από το 1995. Ωστόσο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμπεριλήφθηκαν στα επιχειρησιακά σχέδια για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ελληνικά και Αμερικανικά Ε/Π θα πραγματοποιήσουν κοινή άσκηση στην Ξάνθη, όπου ζει ο Τουρκικός πληθυσμός και είναι πυκνοκατοικημένος.

Αυτό είναι (το αίτιο) που η Ελλάδα παίρνει το θάρρος στη θάλασσα του Αιγαίου.

Η Τουρκία κυβερνιέται κακώς και η Ελλάδα εξασφαλίζει πλεονέκτημα.

Οι συνωμοσίες Βαριοπούλα / Eργκένεκον, που επικροτήθηκαν από το AΚΡ, τα λανθασμένα βήματα που έγιναν στην Κύπρο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, η ανοησία με τους S-400, μετατρέπονται σε ένα βαρύ τιμολόγιο, που θα πληρωθεί για γενιές.

Η Ελλάδα γίνεται ηθοποιός (παράγοντας).

Η Τουρκία δυστυχώς βγαίνει έξω από το σενάριο και δεν γίνεται καν κομπάρσος

Και να εξαιτίας τούτου…. Τι και αν φωνάζουν στο CHP ότι υπάρχει παράβαση, υπάρχει παραβίαση, για την παρενόχληση της Ελλάδος στο Αιγαίο δεν βγάζουν λαλιά και δεν θα βγάλουν!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου