Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΑΤΟΜ Πυρομαχικα των35mm για τα OERLIKON Μια μεγάλη επιτυχία από την ASELSAN.

 


Εφημερίδα «Σταρ» της 19 Φεβρουαρίου 2021

Μια μεγάλη επιτυχία από την ASELSAN: Παρήγαγε 100000 ηλεκτρονικά πυρομαχικά. 

Η ASELSAN γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο του συμβολαίου «Εκσυγχρονισμός Συστήματος Άμυνας 35 χιλιοστών (HSSM) και Σύμβαση Προμήθειας Πυρομαχικών Σωματιδίων (PMT)», έχουν παραχθεί μέχρι στιγμής 100000 ηλεκτρονικά πυρομαχικά. Το «ATOM 35mm Διασπώμενο Πυρομαχικό» επιτυγχάνει υψηλή ακρίβεια, χάρη στην ακριβή καταμέτρηση χρόνου και τις δυνατότητες χρονοδιαγράμματος, που διορθώνονται σύμφωνα με τη μετρούμενη ταχύτητα εξόδου πυρομαχικών. Έτσι, τα συστήματα κάνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποτελεσματικά όπλα αντιαεροπορικής άμυνας.

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, το "ATOM 35 mm Διασπώμενο πυρομαχικό», παράγεται στο πλαίσιο της σύμβασης που εκτελέστηκε υπό την ηγεσία της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας και υπογράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2017. Στο πλαίσιο της σύμβασης, η παραγωγή 100000 ηλεκτρονικών πυρομαχικών, έχει ολοκληρωθεί έως τώρα στις εγκαταστάσεις της ASELSAN.

Τα εκσυγχρονισμένα συστήματα ρυμουλκούμενου πυροβόλου και KORKUT, όταν χρησιμοποιούνται με πυρομαχικά σωματιδίων ATOM 35 mm, είναι αποτελεσματικά ενάντια σε παραδοσιακούς στόχους αέρα, όπως μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και σύγχρονες απειλές αέρα όπως πυραύλους αέρος-εδάφους, πυραύλους επιφανείας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Τα πυρομαχικά σωματιδίων ATOM 35 mm αναπτύχθηκαν υπό τον κύριο εργολάβο της ASELSAN, το Χημικό Βιομηχανικό Ίδρυμα (ΜΚΕΚ) και το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας TÜBİTAK και έγινε ένα σημαντικό στοιχείο της πολυεπίπεδης αεροπορικής άμυνας.

Πραγματοποιήθηκε εορτασμός με περιορισμένη συμμετοχή, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που εμπίπτουν στο πεδίο της νέας επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19), σχετικά με την ολοκλήρωση της παραγωγής 100000 ηλεκτρονικών πυρομαχικών στη Γραμμή Παραγωγής Ηλεκτρονικών Αυτοματοποιημένων Πυρομαχικών που ιδρύθηκε στην ASELSAN .

Με την εμπειρία και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του έργου, μπορεί να αναπτυχθεί μια μεγάλη ποικιλία διαμετρημάτων και τύπων έξυπνων πυρομαχικών σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου