Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Η Άγκυρα δεσμεύει περιοχές σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο για την άσκηση ”Γαλάζια Πατρίδα” μεταξύ 25 Φεβρουαρίου-7 Μαρτίου 2021!

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Με την εκτέλεση της μεγάλης αεροναυτικης άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» έχουμε προκλήσεων συνέχεια μετά την παράνομη NAVTEX του Υδρογραφικού Σταθμού Σμυρνης έξοδο του TCS 592 CESME του ΤΠΝ στο κεντρικό Αιγαίο εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας

Ενώ η Άγκυρα κωλυσιεργεί δεν απαντά, για τον καθορισμό ημερομηνίας του 62ου γύρου των διερευνητικών..

Προκαλούν σε όλα τα επίπεδα οι Τούρκοι πλέον, από την μία έβγαλαν το ”Τσεσμέ” στο Αιγαίο και από την άλλη, η Άγκυρα ανακοίνωσε άσκηση με την ονομασία “Γαλάζια Πατρίδα” , στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μεταξύ 25 Φεβρουαρίου-7 Μαρτίου 2021!

Στη γραπτή δήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται ότι η άσκηση Blue Vatan-2021 ήταν μία από τις προγραμματισμένες ασκήσεις της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Στην άσκηση, από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων θα έχουν συμμετοχή 82 πλοία, 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, 12 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Amphibious Marine Corps, Underwater Assault, Underwater Defense ομάδες, ελικόπτερα γενικής χρήσης και επιθετικά ελικόπτερα , F-16, F-4 και ιπτάμενα ραντάρ.

Tι είναι η «Γαλάζια Πατρίδα»

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:fanaripress.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου