Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Η Τουρκία ενίσχυσε την 1η Στρατιά στην Αν. Θράκη με μια ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών!

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αφορμή να ενημερωθείτε για την συγκρότηση της 41ης Ταξιαρχίας Καταδρομών /5οΣ.Σ./1η ΣΤΡΑΤΙΑ με έδρα την Τυρολόη(Corlu) την16η Νοεμβρίου 2020, είναι για να προβληματιστεί το ΓΕΕΘΑ, που προβαίνει στο κλείσιμο της Δ’ ΜΚ τον προσεχή Ιούνιο..

    Ενώ στην Ανατολική Θράκη εδρεύουν πλέον δυο Τουρκικές Ταξιαρχίες Καταδρομών και η δυνατότητα μεταφοράς με μεταφορικά Ε/Π είναι 5-6 Μοίρες Καταδρομών σε μια διαδρομή, για την κάθετη υπερκέραση του Έβρου ποταμού και της Αντιαρματικής Τάφρου είναι γνωστό ότι οι ΚΔ αντιμετωπίζονται μόνο με ΚΔ, ας το επανεξετάσουν..

Νέα μονάδα καταδρομών δημιούργησε ο τουρκικός Στρατός και όχι σε κάποιο τυχαίο μέρος αλλά στην Ανατολική Θράκη, με ευθεία στόχευση την διάβαση του Έβρου προς δυσμάς.

Πρόκειται για την 41η Ταξιαρχία Καταδρομών, η οποία από σήμερα είναι και επίσημα στη δύναμη της 1ης τουρκικής Στρατιάς ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις τουρκικές δυνάμεις στην Ανατολική Θράκη και σε ποσότητα (περί τις 8.000 άνδρες) και σε ποιότητα υλικού.

Μάλιστα το λάβαρο της νέας μονάδας επέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τσόρλου της Ανατολικής Θράκης λίγα χιλιόμετρα από την Ραιδεστό.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο «πύρινος» λόγος του Ερντογάν ο οποίος δείχνει επερχόμενη σύγκρουση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου