Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδος - Τουρκίας - Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος

 

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Οι διερευνητικές ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ  την Τουρκία, που δίχως καμμία ουσιαστική κίνηση, για παράδειγμα αποχώρηση από την Αμμόχωστο εμείς επισπεύδουμε  δίχως εγγυήσεις και χωρίς ατζέντα θεμάτων, ενώ και η Κύπρος αποδέχθηκε την πενταμερή...

  Οι μόνοι που διευκολύνονται είναι Βερολίνο, Ρώμη και Μαδρίτη που εξοπλίζουν τις ΤΕΔ και τυχόν κυρώσεις στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. του Μαρτίου για να μην επιβάλουν κυρώσεις στην Άγκυρα, που θα ζημιώσει τις Τράπεζες τους και τις επενδύσεις τους στην Τουρκία.
    Η Τουρκία δεν πρόκειται να σεβαστεί ούτε του Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ούτε δεσμεύσεις γιατί μέσω του αναθεωρητισμού επιδιώκει την αλλοίωση της Συνθήκης της Λωζάνης, για να υλοποιήσει την γαλάζια πατρίδα..


Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων Ελλάδος και Τουρκίας στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών των δύο χωρών. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 11:00 και διήρκεσαν 3,5 ώρες.

Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών έλαβε χώρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συμφωνήθηκε όπως ο επόμενος γύρος λάβει χώρα στην Αθήνα. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου