Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Σούπερ «Παραλλαγή» για τους στρατιώτες

 


Εφημερίδα «Σταρ» της 24 Ιανουαρίου 2021

Θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς: Σούπερ «Παραλλαγή» για τους στρατιώτες

Όπως έγινε γνωστό, από τη Δευτέρα όλο το προσωπικό θ’ αρχίσει να φοράει νέα στολή. Για τους στρατιώτες ετοιμάστηκε νέα στολή «παραλλαγής», χρησιμοποιώντας νήματα υψηλής αντοχής με νανο-τεχνολογική παραγωγή, η οποία έχει απωθητικότητα στο νερό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ στο εργοστάσιο της εταιρίας BMC στην επαρχία Αριφιγιέ, ο νέος τύπος στολής που φορούσε ο  Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Α/ΓΕΣ Στγός Ουμίτ Ντιουντάρ, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, προετοιμάστηκαν νέες στολές εκπαίδευσης για το προσωπικό της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων.

Στα πλαίσια των μελετών βελτίωσης και ανάπτυξης της στολής εκπαίδευσης της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, ο σχεδιασμός των οποίων ολοκληρώθηκε το 2019, των οποίων οι διαδικασίες προμήθειας έγιναν από το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας το 2020, αφορά στη νέου τύπου και μοτίβου στολής εκπαίδευσης, άρβυλα και μπουφάν για τον αέρα (τζάκετ). Πρώτοι τη χρησιμοποίησαν ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ, κατά την επίσκεψή των στο Αριφιγιέ.

Όπως έγινε γνωστό, όλο το προσωπικό θ’ αρχίσει από τη Δευτέρα να χρησιμοποιεί τη νέα στολή.

Στο σχεδιασμό των στολών εκπαιδεύσεως και των αρβυλών, στόχευαν στο να είναι περισσότερο εργονομική στολή και θα χρησιμοποιείται από τους Αξκούς του ΓΕΣ, Εφέδρους Αξκούς, Μονίμους Υπαξκούς, Εφέδρους Υπαξκούς και οπλίτες υπόχρεους θητείας, καθώς επίσης και από τους μαθητές των παραγωγικών σχολών που υπάγονται στο ΥΕΘΑ (ΣΣΕ και Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Μον. Υπαξκών)

Αυτός ο σκοπός επιτυγχάνεται με το υλικό και το σχεδιασμό νέων τύπων στολών εκπαίδευσης, με ιδιότητες παραλλαγής που θεωρήθηκαν κατάλληλες για τη γεωγραφική υποδομή της Τουρκίας. Οι νέου τύπου στολές εκπαίδευσης χρησιμοποιώντας υφάσματα που αποκτήθηκαν από νανο-τεχνολογική παραγωγή, είναι κατασκευασμένες από νήματα υψηλής αντοχής.

Οι υδατο-απωθητικές στολές συμπληρώνονται με αδιάβροχες, αναπνεύσιμες, πλήρως ορθοπεδικές αρβύλες, χακί χρώματος, με μόνωση έναντι του κρύου. Οι νέες μπότες απορρόφησης κραδασμών, έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν κινήσεις τόσο στην καθημερινή εργασία όσο και στις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου