Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Νίκολας Μπερνς: Αδίκως αμφισβητεί η Τουρκία την κυριαρχία της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Πρέσβης Νίκολας Μπερνς: Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να είναι σημαντικό για τους Τούρκους και δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, πλην όμως είναι καιρός να παραγκωνιστούνε...


«Η κρίση δεν έχει αλλάξει τα θεμελιώδη στοιχεία που καθιστούν την Ελλάδα έναν πολύτιμο σύμμαχο και εταίρο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, υπογραμμίζοντας ότι «θα διαχειριστούμε κάθε πρόκληση που μπορεί να παρουσιαστεί για τα εθνικά μας συμφέροντα και θα το κάνουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις «άριστες σχέσεις» μεταξύ Ελλάδας- ΗΠΑ, ενώ Αμερικανοί πολιτικοί της περιοχής εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον Ελληνικό λαό.

Ο Χαιρετισμός του υπουργού Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις «άριστες σχέσεις» της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επισημαίνοντας την 60χρονη συνεργασία μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, μιας και φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στη Συμμαχία. Ο κ. Φράγκος επισήμανε ότι οι δυο χώρες ήταν πάντα μαζί, στον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αγωνιζόμενες για «κοινές αξίες».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε επίσης για τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που διέρχεται η χώρα μας, επισημαίνοντας τη συμπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, για την οποία εξέφρασε θαυμασμό, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες για την στήριξή της προς την Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου