Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Κούβελας: Να μην εμβολιαστούν όσοι κάνουν θεραπεία με βιολογικό παράγοντα ή κορτιζόνη – Υπάρχει φάρμακο για τον κορονοϊό κι εμείς μιλάμε για εμβόλια;

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ας τα βρουν οι ειδικοί, γιατί δεν ευθύνεται ο απλός πολίτης να υφίσταται το «μαρτύριο της σταγόνας», πότε για το εμβόλιο και πότε για το φάρμακο κατά του Κορονοϊού...και τι θα τον σώσει!!!


Να μην προβούν σε εμβολιασμό για τον covid19 όσοι κάνουν θεραπεία με βιολογικό παράγοντα ή κορτιζόνη δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Κούβελας καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Ο κ. Κούβελας επισήμανε ότι ουσιαστικά οι πολίτες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον εμβολιασμό καθώς δεν υπάρχουν ατομικοί φάκελοι ασθενών στην Ελλάδα για να προσδιοριστούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Υπάρχει φάρμακο για τον κορονοϊό κι εμείς μιλάμε για εμβόλια;»

Ανεξήγητη θεωρεί ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, την σιωπή στην Ελλάδα αλλά και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό στην Ε.Ε. τον EMA, για τη μη επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης φαρμάκων μονοκλωνικών αντισωμάτων, από την στιγμή που με τον ίδιο τρόπο ο FDA στις ΗΠΑ, έχει αδειοδοτήσει δύο τέτοια φάρμακα, που συμβάλουν αποφασιστικά στην ίαση από την μόλυνση ασθενών με ήπια ή μεσαία συμπτώματα Covid-19, μέχρι του σταδίου να μπουν σε μηχανική αναπνευστική υποστήριξη γιατί τότε δεν μπορούν να συμβάλουν σε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου