Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Τουρκία: Γερμανικό εμπάργκο «πάγωσε» την παραγωγή των αρμάτων μάχης Altay

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Στο σχετικό του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (S.S.B.)ενημερωτικό κείμενο στην Αγγλική και βίντεο για το Άρμα Μάχης ALTAY..


Την ίδια ώρα, στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι « η Ελλάδα ρίχνει χρήμα στους εξοπλισμούς».

Εκτός από τον αμερικανικό, η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας έχει να αντιμετωπίσει και τον γερμανικό πονοκέφαλο, καθώς το εμπάργκο όπλων που αποφάσισε το Βερολίνο μετά την τουρκική επέμβαση στη Συρία, έχει παγώσει τη γραμή παραγωγής του εθνικού άρματος μάχης Altay.  

Το «χειρόφρενο» σε ένα από τα μεγάλα project της κραταιάς SSB (τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας) άναψε τα αίματα στην τουρκική εθνοσυνέλευση με τον επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. «Η σύμβαση έλεγε πως το πρώτο άρμα μάχης ALTAY θα είναι ετοιμοπαράδοτο εντός 18  μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Που είναι το άρμα μάχης; Τουλάχιστον ας μας φέρουν ένα παιχνίδι ως άρμα μάχης να το βλέπουμε», σημείωσε ο Κιλιτσντάρογλου.  

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.skai.gr

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα www.ssb.gov.tr:ALTAYMAIN BATTLE TANK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου