Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Σε ισχύ το ΠΔ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο

 Σχολιο: Καθηγητή Θεοδωρου Καρυώτη

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ 12 Ν. Μ.

Η Ελλάδα, για δεκαετίες τώρα, εξηγεί στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Τουρκία παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας. Αλλά τώρα ήρθε η σειρά της Ελλάδας να παραβιάσει το Δίκαιο της Θάλασσας. Όλα τα παράκτια κράτη του πλανήτη μας έχουν αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ν.μ. σε όλη τους την επικράτεια. Εμείς θα είμαστε οι μόνοι που θα έχουμε διαφορετικό μήκος αιγιαλίτιδας ζώνης στις ακτές μας. Το φοβικό σύνδρομο σε όλη του την μεγαλοπρέπεια.

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα περί κλεισίματος κόλπων και χάραξης ευθειών γραμμών βάσης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου με τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε σε εφαρμογή του κυρωτικού νόμου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αποτελεί απαραίτητο βήμα για την διαδικασία επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας στην ανωτέρω περιοχή, ενέργεια που αποτελεί, με βάση τη Σύμβαση, αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου