Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Fake news για τον Παπαδιαμάντη και το κλείσιμο των ναών!

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.: Η απάντηση στο σχετικό!!

Κάποιοι φίλοι μου για να δικαιολογήσουν το κλείσιμο των Εκκλησιών δημοσίευσαν το παρακάτω απόσπασμα από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με τίτλο «Την εποχήν της επιδημίας». Το κείμενο της δημοσίευσης έχει ως εξής:

«Μένουμε διαιτώμενοι εις την οικίαν μας, στραβοπατούντες από δωμάτιον είς δωμάτιον, ως ποταμιαία καβούρια, αλιβάνιστοι, αλειτούργητοι, ακοινώνητοι, με την ελπίδα ότι σύντομα θα ανθρωπέψουμε και πάλι».

Με αυτή την δημοσίευση υπονοούν έμμεσα ότι αφού και ο Άγιος των Γραμμάτων ο Παπαδιαμάντης το έζησε, το υπέμεινε ας το εφαρμόσουμε και εμείς. Είναι όμως έτσι ή το εντελώς αντίθετο;

Τους πληροφορώ ότι έπεσαν θύματα κάποιου νοσηρού νοός, ο οποίος εν γνώσει του όχι μόνο παραποίησε τα γραφόμενα του Παπαδιαμάντη, αλλά έκανε και μια πονηρή συρραφή λέξεων. Οι λέξεις του παραπάνω κειμένου πάρθηκαν από το διήγημα του ”Οι Ελαφροΐσκιωτοι” το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με επιδημία, 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:enromiosini.gr

Σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα greece4greeks.blogspot.com:7 ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ (Διαβάζει η Σαπφω Νοταρά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου