Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μεταξάς εξηγεί στους εκδότες και τους αρχισυντάκτες γιατί απάντησε όχι στο Ιταλικό τελεσίγραφο

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Το ΟΧΙ ως ξεκαθάρισε ο Π/Θ κ. Ιωάννης Μεταξάς απέτρεψε την τριχοτόμηση της Ελλαδος, εάν υπέκυπτε στις πιέσεις των δυνάμεων του άξονα και καθίστατο χώρα μειωμένης κυριαρχίας .., Εδώ γίνεται κατανοητό τι μας συμβουλεύει ο καθηγητής Μαραντζίδης έναντι της Τουρκίας, ώστε να συνεχιστεί η πολιτική κατευνασμού του φόνταμελιστη ισλαμιστή Σουλτάνου Ερντογάν, που απαιτεί να του παραχωρηθεί «γη και ύδωρ» !!

(ιδέ εδώ συνέντευξη του στην Εφ. Καθημερινή)..

Συγκεκριμένα παραχωρούντο με τη ένταξη στον άξονα η Ήπειρος στην Αλβανία, η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη στην Βουλγαρία και η Κρήτη και οι νήσοι του Αιγαίου μοιραία υπό Αγγλική κυριαρχία ως αποτέλεσμα της εχθρικής πολιτικής έναντι των συμμάχων..

Ανακοίνωσις του Πρωθυπουργού Ι. Μεταξά προς τους ιδιοκτήτας και αρχισυντάκτας του Αθηναϊκού Τύπου εις το Γενικόν Στρατηγείον (ξενοδοχείον «Μεγάλη Βρεταννία) εις τας 30 Οκτωβρίου 1940

Κύριοι,

Έχω λογοκρισίαν και ημπορώ να σας υποχρεώσω να γράφετε μόνον ό,τι θέλω. Aυτήν την ώραν όμως δεν θέλω μόνον την πέννα σας. Θέλω και την ψυχήν σας. Γι’ αυτό σας εκάλεσα σήμερα για να σας μιλήσω με χαρτιά ανοιχτά. Θα σας ειπώ τα πάντα. Θα σας ειπώ ακόμη και τα μεγάλα μου πολιτικά μυστικά. Θέλω vα ξέρετε και σεις όλα τα σχετικά με την εθνικήν μας περιπέτεια ώστε να γράφετε, όχι συμμορφούμενοι προς τας οδηγίας μου, αλλά εμπνεόμενοι εις την προσωπική σας πίστιν από την γνώσιν των πραγμάτων.

Σας απαγορεύω να ανακοινώσητε σχετικά το παραμικρόν σ’ οποιονδήποτε. Απολύτως και γιά οιονδήποτε λόγον. Κάθε παράβασις αυτής της εντολής μου θα έχη δια τον υπεύθυνον -και να είσθε βέβαιοι ότι θα ευρεθή ο υπεύθυνος- τας συνεπείας τας οποίας πρέπει να έχη σε πόλεμο ζωής ή θανάτου του Έθνους η προδοσία ενός μεγάλου μυστικού, έστω και αυτό αν έγινε από αφέλεια, χωρίς την παραμικρή κακή πρόθεσι. Φυσικά έχω τον λόγον σας… Mη νομίσητε ότι η απόφασις του ΟΧΙ πάρθηκε έτσι, σε μια στιγμή.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:m.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου