Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ο Ερντογαν μετά τους FETO (προσκείμενοι στον Φετουλάχ Γκιουλεν) αποστράτευσε 600 Συνταγματάρχες Κεμαλιστές, οι οποίοι ουσιαστικά κατέστειλαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016..
Άβυσσος η λογική του «Σουλτάνου», και αμφισβήτηση της ΜΙΤ και του Φιντάν ..
Εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» της 3 Αυγ 2020
  Mehmet Ali Güller
 Εκκαθάριση εκείνων που στις 15 Ιουλίου κατέστειλαν το πραξικόπημα
Ο Okan Müderrisoğlu, για το στρατηγείο της ΜΙΤ στην Κων/πολη, τα εγκαίνια του οποίου έκανε ο Ερντογάν, επεσήμαινε ένα σημαντικό γεγονός στο καλλωπισμένο για τη ΜΙΤ άρθρο του:
«Είναι απαραίτητο η ΜΙΤ να αξιολογηθεί μαζί με τις προσπάθειές της να προωθήσει και να διακόψει την απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς επίσης και να μην είναι σε θέση να παρατηρήσει τις διάφορες συναντήσεις στη διαδικασία που οδήγησαν έως την 15η Ιουλίου, εγκαίρως και επαρκώς» (Σαμπάχ 1 Αυγ 2020).

Ωστόσο το να γράψουμε εδώ για «επιτυχία» του Χακκάν Φιντάν, θα είναι μεγάλη αδικία  για τον Χουλουσί Ακάρ !!
Αυτή η αναπάντητη ερώτηση του Άκσακαλλι
Το πρόγραμμα του Aκάρ και του Φιντάν στις 14 Ιουλίου είναι ενδιαφέρον. Η τελετή αποφοίτησης του μαθήματος «Εξειδίκευσης των Ειδικών Δυνάμεων» που θα πραγματοποιούνταν στις 15 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε μία ημέρα νωρίτερα και ο Aκάρ παρευρέθηκε με τον Φιντάν, ενώ ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν παρευρέθηκε σε αυτή την τελετή. Μετά από τη τελετή και μετά από το γεύμα, ο Ακάρ, ο Φιντάν, ο Άκσακαλλι και ο Γκιουλέρ, πραγματοποίησαν μια μικρή σύσκεψη, ενώ στη συνέχεια ο Ακάρ νε το Φιντάν , από τις 0830 μέχρι τις 0030, πρόσωπο με πρόσωπο, συνομίλησαν για άλλες 4ωρες. Αφού αποχώρησε ο Ακάρ,  ο Φιντάν μίλησε με τον Άκσακαλλι για μισή ώρα.
Ωστόσο, αυτές οι συνομιλίες δεν μπόρεσαν ακόμη να αποσαφηνιστούν, καθώς οι Ακάρ και Φιντάν, δεν έδωσαν στοιχεία στην Επιτροπή Έρευνας της Βουλής και δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των βουλευτών. Στη δήλωση των 8 σελίδων που έστειλε ο Aκάρ, υπάρχει μια ένδειξη για το γεγονός ότι ο Müderrisoğlu έγραψε μόνο για την επιτυχία της MIT, ότι «μην σηκωθείτε νωρίς»: «Χάρη στα μέτρα, πανικοβλήθηκαν. Το πραξικόπημα αποκαλύφθηκε και απέτυχε». (Τουρκία, 31.05.2017).
Και πολύ καλά, το πραξικόπημα κατεστάλη! Είναι φυσικά μια μέθοδος για να το προωθήσουμε και ν’ αποκαλύψουμε πρόωρα το πραξικόπημα για να το καταστείλουμε, δεν έχουμε αντίρρηση ...
Ωστόσο, πρέπει ακόμα να ρωτήσουμε: «Θα μπορούσε να αποφευχθεί το πραξικόπημα χωρίς την ανάγκη πρόωρης αποκάλυψης ?». Γιατί η ακόλουθη επισήμανση / ερώτηση του Διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων Ζεκάϊ Άκσακαλλι, ένα από τα εξέχοντα ονόματα εκείνης της νύχτας, εξακολουθεί να περιμένει μια απάντηση:
«Με το που ληφθεί η πρώτη πληροφορία για κρίση και κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΤΕΔ, η πρώτη διαταγή που δίνεται, είναι ότι κανείς από το προσωπικό, δεν εξέρχεται του στρατοπέδου. Οι Δκτες των Μονάδων συνεχίζουν τις εργασίες τους στους στρατώνες. Αυτός ο βασικός και απλός κανόνας, που πάντα εφαρμόζεται, δεν εφαρμόστηκε αυτή τη φορά όταν ελήφθησαν οι πρώτες πληροφορίες στις 15 Ιουλ. Εάν εφαρμόζονταν, η απόπειρα του πραξικοπήματος θα είχε αποκαλυφθεί από την αρχή». (Χουριέτ της 20 Μαρ 2017)
Η εκκαθάριση 600 Συνταγματαρχών
Όπως ξέρετε, με την ερώτηση του Άκσακαλλι προς τον Ακάρ: «Γιατί δεν δώσατε αυτή τη διαταγή για ν’ αποκαλύψετε το πραξικόπημα ?»,  ο Άκσακαλλι κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΑΣΣ αποστρατεύτηκε. Δεν ήταν η αποστρατεία έκπληξη, γιατί ήταν ήδη παροπλισμένος.
Το πιο σημαντικό από τη συνταξιοδότηση του Άκσακαλλι, είναι η εκκαθάριση περισσότερων από 600 Συνταγματαρχών, κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΑΣΣ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από εκείνους που τους γνώριζαν και τους γνώριζαν, ήταν οι Κεμαλιστές αξιωματικοί του στρατού ...
Βλέπετε, το πιο σημαντικό γεγονός της νύχτας της 15ης Ιουλίου είναι: «Εντάξει, κάθε πολιτική δύναμη θέλει να γίνει ήρωας σε μια νύχτα όπως αυτή, ωστόσο, το πραξικόπημα δεν εμποδίστηκε πραγματικά από εκείνους που ξεχύθηκαν στους δρόμους με το κάλεσμα του Ερντογάν και με το να βάζουν αθλητικές φανέλες στην εξάτμιση του άρματος. Το άρμα το σταματά άρμα. Οι Κεμαλιστές αξιωματικοί του Τουρκικού στρατού, είναι αυτοί που κατέστειλαν το πραξικόπημα!
Και να οι 600 Σχες που εκκαθαρίστηκαν από το ΑΣΣ, είναι αυτοί που εκείνη τη νύχτα κατέστειλαν το πραξικόπημα ! Για αυτόν τον λόγο, δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε να περάσει σιωπηλά η εκκαθάρισή τους…
4 πραξικοπήματα σε 17 χρόνια
Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον πίνακα, πρέπει να δούμε σήμερα από τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή τη «μεγάλη εικόνα»: Τέσσερα πραξικοπήματα έγιναν στον Τουρκικό στρατό τον 21ο αιώνα!
1ο Πραξικόπημα: Στις 4 Ιουλίου 2003, οι ΗΠΑ έβαλαν έναν σάκο στους Τούρκους στρατιωτικους στη Σουλεϊμανίγια του Ιράκ! Ο στόχος ήταν να παραδοθεί ο Τουρκικός στρατός στο μεγάλο πρόγραμμα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
2ο Πραξικόπημα:  Σκευωρίες Εργκένεκον και Βαριοπούλα. Ο στόχος που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για την επιχείρηση AKP-feto, ο Τουρκικός στρατός δεν μπόρεσε να κάνει έκκληση για την κατάλληλη διαρθρωτική μεταμόρφωση του μεγάλου προγράμματος της Μέσης Ανατολής της Τουρκίας.
3ο Πραξικόπημα: Μέλη των FETO, τα οποία τοποθετήθηκαν στα νευραλγικά κέντρα του στρατού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του 2ου πραξικοπήματος και δεν μπορούσαν να εκκαθαριστούν στο ΑΣΣ λόγω πολιτικής υποστήριξης, επιχείρησαν πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου. Ευτυχώς, οι Κεμαλιστές αξιωματικοί  κατάφεραν να το καταστείλουν.
4ο Πραξικόπημα: Η κυβέρνηση, που είδε το 3ο πραξικόπημα ως «η χάρη του Θεού», το μετέτρεψε σε 4η ευκαιρία πραξικοπήματος από τις 20 Ιουλίου. Χωρίζει τις TΕΔ στα δύο. Συνέδεσε τις δυνάμεις (Χερσαίες, Θαλάσσιες και Αέρος) με το Υπουργείο Άμυνας και τις Γενικές Δκσεις  (Στρατοχωροφυλακή και Ακτοφυλακή) με το Υπουργείο Εσωτερικών. Έκλεισε τη στρατιωτική δικαιοσύνη, τα στρατιωτικά σχολεία, τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Τη στρατιωτική ιατρική ακαδημία την ονόμασε νοσοκομείο Abdülhamit και την υπήγαγε στο υπουργείο υγείας. Οι ΤΕΔ, κάτω από το όνομα της θρησκείας, γέμισε αδελφότητες! Άλλαξε η δομή του ΑΣΣ. Οκτώ (8) πολίτες και τέσσερις (4) στρατιωτικοί έγιναν φορείς λήψης αποφάσεων. Η πολιτικοποίηση των διορισμών και των προαγωγών έχει ανοίξει, οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Παιδείας και Υπουργείου Οικονομικών, έχουν αποφασίσει ποιος θα γίνει Στρατηγός!!!
Δυστυχώς, η αποστρατεία περισσότερων από 600 αξιωματικών Κεμαλιστών είναι η τελευταία κίνηση του 4ου πραξικοπήματος και δεν ξέρουμε αν θα είναι η τελευταία…
Όσοι ρωτούν, «Για το πώς καταστρέφεται βήμα - βήμα η Δημοκρατία?», πρώτα απ όλα πρέπει να εξετάσουν καλά αυτήν την εικόνα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου