Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Με ανοικτή ατζέντα η ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση – Η οριοθέτηση και τα "παρεμπίπτοντα ζητήματα"

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ:
 Η εισαγωγή του άρθρου είναι το επιστέγασμα, της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος , που ζει και « ταΐζει με ονειρώξεις» τον εφησυχασμό του Έλληνα ως δήθεν ΝΙΚΗΤΗ, ενώ καταρρακώνει  την Εθνική μας αξιοπιστίας- αξιοπρέπεια!!

<<Το πάγωμα των ερευνών του "Ορούτς Ρέις" ήταν αποτέλεσμα της γερμανικής διαμεσολάβησης, η οποία εξασφάλισε ως αντάλλαγμα στον Ερντογάν ότι η Αθήνα θα καθίσει στο τραπέζι, χωρίς να ακυρωθεί το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης. Εμμέσως πλην σαφώς αυτό νομιμοποιείται και μόνο από την ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση, η οποία για επικοινωνιακούς λόγους αποκαλείται με τον πιο εύπεπτο όρο "διάλογος".>>
Του Σταύρου Λυγερού
Εκτιμώ, μάλιστα, ότι θα είχε καθίσει στο τραπέζι με δυσμενέστερους όρους, εάν δεν είχαν κινητοποιηθεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Εάν δεν είχε σταλεί το μήνυμα ότι οι έρευνες θα οδηγούσαν σε σύγκρουση πιθανότατα ο Ερντογάν θα δημιουργούσε με το "Ορούτς Ρέις" τετελεσμένο και ως συνέχεια αυτού θα προέκυπταν οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις. Εάν είχε συμβεί αυτό, η τουρκική πλευρά, εκτός των άλλων, θα καθόταν στο τραπέζι με τον αέρα του νικητή.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου