Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Εάν η Τουρκία δεν σωθεί απ’ αυτή τη μοναξιά…..

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Οι επισημάνσεις του Τούρκου Ταξίαρχου με κατάλληλη διαχείριση παρέχουν στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα, για να βγει νικήτρια στην αντιπαράθεση της με την Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο..

<<Το πιο σημαντικό ζήτημα της Τουρκίας
Το πιο σημαντικό πρόβλημα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, είναι η στρατηγική της μοναξιά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι η έλλειψη καλών σχέσεων με χώρες που συνορεύουν με την Ανατολική Μεσόγειο ως αποτέλεσμα λαθών στην εξωτερική πολιτική, και έμεινε μόνη σ’ αυτή την περιοχή και πρέπει να πολεμήσει όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με έναν ισχυρό συνασπισμό που υποστηρίζει την Ελλάδα.>>

 Ιστοσελίδα «odatv» της 27 Αυγ 2020

 Nejat Eslen (Ταξχος ε.α)



Οι δυο στρατοί αντιμέτωποι…. Εάν η Τουρκία δεν σωθεί απ’ αυτή τη μοναξιά….  

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο στην Γαλάζια Πατρίδα».
Και ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε: «ότι είναι απαραίτητο θα γίνει στην Γαλάζια Πατρίδα».
Σήμερα, ο ΥΕΘΑ Ακάρ, μίλησε σε ζωντανή μετάδοση σχετικά με τις ανησυχίες ασφαλείας της Τουρκίας, ωστόσο το πραγματικό ζήτημα ήταν και πάλι η Ανατολική Μεσόγειος.

Ο Aκάρ μίλησε πολύ ώρα σε ζωντανή μετάδοση. Μακάρι να μην το είχε κάνει. Γιατί οι κρατικοί άνδρες δεν μιλούν και δεν πρέπει να μιλούν για τα προβλήματα ασφαλείας του κράτους, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επειδή οι χώρες-στόχοι, παρακολουθούν προσεκτικά την ομιλία σας. Επιλύουν όχι μόνο τις σκέψεις σας για το θέμα, αλλά και τα συναισθήματά σας και τις αληθινές προθέσεις σας.
Η μακρά ομιλία του Aκάρ, σχετικά με τις πραγματικές σκέψεις της Τουρκίας για την ανατολική Μεσόγειο, την αληθινή σας πρόθεση, να κατανοήσουμε τις αντιφάσεις, αν οι προκλήσεις είναι μπλόφα, μπορεί να συνέβαλε στην ανάπτυξη της γνώμης στην Ελλάδα, σχετικά με το εάν η πολιτική βούληση διαμορφώνεται στην πραγματικότητα ή όχι.
Σε αυτήν την ομιλία ο ΥΕΘΑ Ακάρ, που  συχνά πυκνά κάλεσε σε διάλογο  την Ελλάδα, είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την έρευνά της στην Ανατολική Μεσόγειο και εάν χρειαστεί, θα κάνει ότι απαιτείται.

Αντιφατικές δηλώσεις
Οι διοικούντες την Τουρκία, και να καλούν την Ελλάδα σε διάλογο και να λένε συχνά πυκνά ότι θα κάνουν ότι απαιτείται, αυτό είναι μια αντιφατικότητα.
Επειδή η θέση διαλόγου της Ελλάδας είναι σαφής. Η Ελλάδα για το διάλογο, θέλει να σταματήσει η Τουρκία την έρευνά της στην ανατολική Μεσόγειο.
Η έκφραση θα «κάνουμε ότι είναι απαραίτητο, ότι απαιτείται», είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται για την αποτροπή της στρατιωτικής δύναμης, για την Ελλάδα που κινείται εναντίον της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά για ν’ αποτρέψει την έρευνα της Τουρκίας ή κάνει απόπειρες παρενόχλησης, διακινδυνεύοντας τον πόλεμο.

Η συχνή χρήση αυτής της έκφρασης, μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της αποτρεπτικής ισχύος, καθώς και να εξασθενίσει το ζήτημα. Η Τουρκία, θα πρέπει να δηλώσει σοβαρά υπό ποίες συνθήκες και τι μπορεί να κάνει με τη στρατιωτική της δύναμη και δεν πρέπει να το επαναλαμβάνετε με άνεση.
Εάν επιθυμείτε ρεαλιστική αποτροπή, θα πρέπει να δηλώνετε με σαφήνεια τι σημαίνει «ότι θα κάνετε ότι είναι απαραίτητο».
Γιατί, το να κάνετε ό, τι είναι απαραίτητο,  είναι μια πολύ σοβαρή ενέργεια που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες  και δεν είναι σαν να παίζεις τα θωρηκτά βυθίστηκαν, στα τηλεοπτικά κανάλια.

Το πιο σημαντικό ζήτημα της Τουρκίας

Το πιο σημαντικό πρόβλημα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, είναι η στρατηγική της μοναξιά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι η έλλειψη καλών σχέσεων με χώρες που συνορεύουν με την Ανατολική Μεσόγειο ως αποτέλεσμα λαθών στην εξωτερική πολιτική, και έμεινε μόνη σ’ αυτή την περιοχή και πρέπει να πολεμήσει όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με έναν ισχυρό συνασπισμό που υποστηρίζει την Ελλάδα.

Ο ΥΕΘΑ Ακάρ, στη σημερινή συνέντευξη, εξέφρασε τα ακόλουθα ως προς αυτό: «Πάρτε την ΕΕ όσο θέλετε πίσω σας, πάρτε την Ευρώπη, πάρτε τον κόσμο. Δεν μπορείτε ποτέ να πάρετε κάτι 2 Χ 2 και να το κάνετε 5, κάτι που σήμερα και αύριο είναι 4»

Η Τουρκία:
Εάν δεν μπορέσει να ξεφύγει απ’ αυτή τη στρατηγική μοναξιά,
Εάν αποτύχει να μετατρέψει τον αγώνα σε επιτυχία στον τομέα της διπλωματίας,
Εάν ζητά συχνά πυκνά διάλογο,
Εάν ανακοινώνει συχνά  NAVTEΧ
Εάν συνεχίζει αυτή τη διαδικασία,
Εάν συχνά δηλώνει ότι θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο,
φοβάμαι ότι αυτοί θ’ αποφασίσουν και όχι εμείς, για το πόσο κάνει 2 Χ 2 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίλογος:
Κάτι νέο χρειάζεται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το γιατί είμαστε τόσο μοναχικοί στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτό θα πρέπει να εξεταστεί.
Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πώς να σπάσουμε αυτήν τη στρατηγική μοναξιά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θα πρέπει να σκεφτούμε τι θ’ αλλάξει στην Ανατολική Μεσόγειο και για ποιους θ’ αλλάξει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου