Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Νέα Υόρκη: Αρχίζουν ξανά οι εργασίες στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» – Στόχος τα θυρανοίξια στις 11 Σεπτεμβρίου 2021

Αντίστροφα μετράει από σήμερα ο χρόνος για την αποπεράτωση των εργασιών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης και την επαναλειτουργία του το 2021, πιθανότατα την 11η Σεπτεμβρίου, όταν θα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, θα τελέσει αγιασμό στον χώρο του ιερού προσκυνήματος και θα ευλογήσει την επανέναρξη των εργασιών και τη συνολική επανεκκίνηση του έργου, στο πλαίσιο ιδιαίτερα σημαντικής τελετής με ισχυρούς συμβολισμούς για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την ελληνική ομογένεια.
Στην τελετή αναμένεται να παρευρεθούν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ‘Αντριου Κουόμο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής, Ρικ Κότον, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζον Κατσιματίδης, ο πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Νικολάου, Ντέμης Μέχιελ, ο αντιπρόεδρος του ίδιου Οργανισμού, Μιχάλης Ψαρός, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, άλλοι επίσημοι και πλήθος πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου