Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Προμαχεί και διαψεύδει τις Κασσάνδρες..(βίντεο)


Την 01/07/2020 ο Στρατηγός Φράγκος Φ. παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΛΛΑΣ  FM 93,4 καλεσμένος στην εκπομπή "Εν Αθήναις",όπου μεταξύ άλλων σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου της Τουρκίας, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
" Η σημερινή κατάσταση του καθεστώτος Ερντογάν είναι να ανατρέψει τα πάντα που είχαν οδηγήσει σε μια δυτικότροπη Τουρκία.
Τα τελευταία χρόνια προέβη στην αλλαγή καθεστώτος τριών Βυζαντινών εκκλησιών που ήταν μουσεία σε τεμένη.
Συγκεκριμένα: 
-Εκκλησία της Αγίας  Σοφίας  στη Βιζυη της Ανατολικής Θράκης πατρίδα του Γεωργίου Βιζυηνου.
- Εκκλησία Αγίας Σοφίας στη Νίκαιας 
- Εκκλησία Αγίας Σοφίας στην Τραπεζουντα
στα πλαίσια του εξισλαμισμού αλλοιώθηκε και το εσωτερικό του για να γίνουν τζάμια.. 
Για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο επεσήμανε ότι έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη ότι είναι φιλότουρκος και ότι έχει υπηρετήσει στο τουρκικό στρατό ως Έφεδρος Αξιωματικός..
Αποκρύπτουν ότι υπηρέτησε ως «υπόδικος σκλάβος»  πλήρη 24μηνη θητεία, γιατί ήταν Έλληνας και που στο Σαρικαμις με -30 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα!!
Ενώ οι Τούρκοι απόφοιτοι ΑΕΙ υπηρετούν οκτάμηνη θητεία παρά την ηγεσία σε θέρετρα.. Διότι όταν κάποιος είναι απόφοιτος ανωτάτων σχολών και ανήκει σε μειονότητα στην Τουρκία,  τότε δεν υπάγεται στα ευεργετήματα που απολαμβάνουν οι Τούρκοι πολίτες, όσον αφορά την στράτευση και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι Κασσάνδρες περί ενδοτισμού..και να πουλάνε εκ του ασφαλούς πατριωτισμό.. ας πάνε στην Τουρκία των γκρίζων λύκων να τα πούνε..
Ο στρατηγός Φράγκος ανεφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Νέας Ρώμης και Κωνσταντινουπολεως κκ Βαρθολομαιος απηύθυνε το διάγγελμα του
στην Αγγλική γλώσσα από την Εκκλησία των Αγίων Αποστολών στο Φερεκιοι,  γεγονός που είναι ασύνηθες. 
«Προειδοποίησε ότι εάν μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τέμενος θα στρέψουν εκατομμύρια χριστιανών εναντίον του Ισλάμ.
Η Αγία Σοφία ως μουσείο αποτελεί τόπο και σύμβολο συναντήσεως και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ.
Η Αγία Σοφία δεν είναι μόνον σε αυτόν που κατέχει το μνημείο , αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. 
Ο τουρκικός λαός έχει την ευθύνη της ανάδειξης αυτής της οικουμενικότητος του μνημείου, ενώ επεσήμανε πως πρόκειται για ένα ζωτικό κέντρο στο οποίο αγκαλιάζονται η Ανατολή με την Δύση!!»
Ο στρατηγός ανέφερε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας θέλει να αναλάβει αυτή τον ηγετικό ρόλο της Ορθοδοξίας ως Οικουμενικο Πατριαρχείο, αλλά και των ΗΠΑ, που για δικούς τους λόγους αναμειγνύονται , ενώ ο Πάπας της Ρώμης τηρεί προκλητικά σιγή  με αποτέλεσμα αυτός που μένει μόνος είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης..
Το Πατριαρχείο επλήγη με τους διωγμούς που υπέστη ο ελληνισμός της Ίμβρου και της Κωνσταντινουπόλεως,σε αντίθεση με τους Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι απολαμβάνουν ουκ ολίγα προνόμια και πολλές φορές σε βάρος της ισονομίας και ισότητας των Ελλήνων Χριστιανών.
Τέλος επεσήμανε την διαχρονικά αδιάφορη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων σε όλους τους Έλληνες εκτός Ελλάδας δίνοντας ως παράδειγμα αυτό της ελληνικής μειονότητας στην Β. Ήπειρο."
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου