Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Κριτική Κοτζιά για την συμφωνία με την Ιταλία: ”Η κυβέρνηση έδωσε κυριαρχία χωρίς να πάρει τίποτα”

Σχολιο: Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Ατυχώς θα βρούμε μπροστά μας με την Τουρκία στο σύμπλεγμα Καστελλόριζου, την συμφωνία της ΑΟΖ σχετικά με τα Διαποντια νησιά .
Τώρα ποιός μιλάει για εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας..ο Νίκος ο Κοτζιάς...
Αυτός που εκτός από συνθέτη ονομασία με την συνθήκη των Πρεσπών έδωσε εθνότητα και γλώσσα Μακεδονική στους Σλάβους Σκοπιανούς,ενώ θέτουν ακόμη και οι Βούλγαροι βέτο σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.. Βέβαια εξαφανίσθηκαν μόλις πήραν εξουσία και θέσεις στη Βουλή οι λοιποί <<Μακεδονομάχοι>>!!

«Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε το παλιό σχέδιο για Ελληνοϊταλική ΑΟΖ,, και το υπέγραψε όπως το απαιτούσαν οι Ιταλοί!!! Δεν τροποποιήθηκαν οι συντεταγμένες του 1977, που είχε την αδυναμία να δίνεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά, όπως τα Διαπόντια νησιά (70%) και τις Στροφάδες (32%, μόνο). Η συμφωνία του 1977 είχε τη δικαιολογία ότι υπογράφτηκε προ Δικαίου Θαλάσσης του 1982. Κυβέρνηση ΝΔ άφησε τα εν λόγω νησιά με περιορισμένη επήρεια, επιλογή που θα την βρει η χώρα μπροστά της» αναφέρει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε δηλωσή του ασκώντας έντονη κριτική για την συμφωνία με την Ιταλία στο θέμα της ΑΟΖ αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για υποταγή στις επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ. 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.ΚΟΤΖΙΑ

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:paron.gr





Διαβάστε σχετικό greece4greeks.blogspot.com:ΝΗΣΟΙ ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου