Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Υπογράφεται η ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Σημαντική εξέλιξη ο καθορισμός της ΑΟΖ με την υπογραφή συμφωνίας με την Ιταλία .
Η συνέχεια άμεσα με την Αλβανία βοηθούσης της Ρώμης, που ήδη έχει σχετική συμφωνία με τα Τιρανα και φυσικά να αποδεχθούν Χωρικά ύδατα 12 ν.μ. και ΑΟΖ-την υφαλοκρηπίδα των Διαποντιων νήσων. ( Βορείως Κέρκυρας).
Επιβάλλεται η άμεση υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας με Κύπρο και ακολούθως με την Αίγυπτο και φυσικά με ανακήρυξη Αιγιαλιτιδος Ζώνης δηλ χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. στο σύνολο των θαλάσσιων ζωνών.
Ίδωμεν ή άλλως οψώμεθα..

Το μεσημέρι οι υπογραφές μετά τη συνάντηση Δένδια-Ντι Μάιο - Την κινητικότητα που οδήγησε στη σημερινή εξέλιξη είχε αποκαλύψει το ΘΕΜΑ από τις 31 Μαΐου

 Την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ιταλία θα υπογράψει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά: Των δηλώσεων των Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Luigi Di Maio, θα προηγηθεί η υπογραφή της Συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, περί ώρα 13:20.

Την έντονη διπλωματική κινητικότητα για το συγκεκριμένο θέμα είχε αποκαλύψει στις 31 Μαΐου το ΘΕΜΑ κάνοντας λόγο για ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου