Κυριακή 24 Μαΐου 2020

CHP: Να τα γυρίσουμε σε παλιοσίδερα τους S-400 αν δεν λειτουργήσουν...

Εφημερίδα «οdatv» της 23 Μαϊ 2020


«Έτοιμοι να τα γυρίσουμε σε παλιοσίδερα»

Ο Οτκού Τσακίροζερ  βουλευτής του κόμματος CHP του νομού Εσκίσεχιρ, ζήτησε από τον ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ να ανακοινώσει πότε θα αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, επισημαίνοντας ότι για το σύστημα ξοδεύτηκαν 18 δις ΤΛ και ότι είμαστε στο σημείο να τα γυρίσουμε σε «παλιοσίδερα».

Ο Οτκού Τσακίροζερ  ζήτησε από το Προεδρείο του Κοινοβουλίου να εξηγήσει την τύχη του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400  και στο ερώτημά του ζήτησε να απαντήσει ο ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ.

Ο Οτκού Τσακίροζερ, ο οποίος είπε: «Κατά την περίοδο της επιδημίας, δισεκατομμύρια λίρες οι οποίες δεν μπορούν να μοιραστούν σε συνταξιούχους, εργάτες, εμπόρους, φτωχούς και τα S-400 κοντεύουν να μετατραπούν σε πιο πολύτιμα παλιοσίδερα στον κόσμο» και δήλωσε  ότι έχουν περάσει μήνες από την παραλαβή του συστήματος, αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν και ζήτησε από τον υπουργό Ακάρ να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις:

- Τα «S-400» που αγόρασαν για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αφέθηκαν να σαπίσουν ?
- Εάν το αγοράσαμε επειδή το χρειαζόμασταν, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε ?
- Εάν δεν ικανοποιούν τις ανάγκες μας, γιατί αγοράσαμε αυτά τα όπλα, δαπανώντας 18 δισεκατομμύρια λίρες (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια) ?
- Όπως λένε οι κρατικοί αξιωματούχοι, αν είναι απαραίτητα, γιατί διατηρούνται ακόμα στο κουτιά ?
- Μπορεί να σταματήσει η άμυνα της πατρίδος λόγω κορωναϊού ?

Ο λογαριασμός για κάθε σεντς, θα πρέπει να δίδεται στο λαό

Ο Οτκού Τσακίροζερ αξιολόγησε επίσης την κατάσταση και είπε:
«Για κάθε σεντς που ξοδεύεται για την άμυνα και άλλες ανάγκες από τον εθνικό προϋπολογισμό της Τουρκίας, θα πρέπει να δίδεται στο λαό».

Θα υπάρξει τιμωρία των ΗΠΑ

Ο Τσακίροζερ υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι εταίρος στην παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών F-35 και ζήτησε από τον Ακάρ να απαντήσει στις ερωτήσεις:

- Θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία  από τις ΗΠΑ, στο πρόγραμμα παραγωγής των αεροσκαφών F-35 ?
- Η Τουρκία που είναι εταίρος στην παραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους F-35, πότε θα παραδοθούν τα παραγόμενα αεροσκάφη  για την Τουρκία ?

Μετάφραση: Συνεργάτης " χωρίς όνομα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου