Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Άγκυρα: "Συμμαχία του κακού" η πενταμερής ΥΠΕΞ για Μεσόγειο

«ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΚΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΦΟΒΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ!!»
Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.: 
Η Άγκυρα έκανε επίδειξη αντανακλαστικών
και χαρακτήρισε ως «Συμμαχία  του Κακού» την επικριτική δήλωση των πέντε ΥΠΕΞ,όσον αφορά τις προκλήσεις της Άγκυρας στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Η ενόχληση του Τούρκου ΥΠΕΞ είναι εμφανής γιατί μεταξύ άλλων απορρίπτεται η νομιμότητα του συμφώνου με την Τρίπολη που αφορά  την ΑΟΖ και εκτιμάται ότι είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για την από κοινού καταγγελία στον Γ.Γ. του ΟΗΕ.
Φυσικά με πρωτοβουλία της Αθήνας που είναι η πολλαπλώς θιγόμενη χώρα  με το σύνολο των αμφισβητήσεων σε χωρικά ύδατα, Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ , αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνη στο σύνολο της!!
Όσο οι Ελληνικές κυβερνήσεις αδρανούν και η 31η Μαρτίου του 2021 είναι η “Dead Line” από την ΕΕ για την ανακήρυξη των θαλάσσιων ζωνών που καθυστερεί από το 1983 η απαξίωση μέχρι και η γελοιοποίηση της χώρας καθίσταται άκρως επικίνδυνη για την Εθνική μας κυριαρχία και το μέλλον μας ως Κράτους, που ήδη με την πολιτική του προσφυγικού μας θεωρούν ως απλή « εδαφική περιοχή» και αποθήκη ψυχών...

Για πρόκληση χάους και αστάθειας στην περιοχή κατηγορεί η Άγκυρα την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Κυπριακή Δημοκρατία, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζοντας ότι η κοινή διακήρυξη των Υπουργών Εξωτερικών χθες αποτελεί παράδειγμα υποκρισίας των χωρών αυτών και χαρακτηρίζει ως "συμμαχία του κακού" εναντίον της Τουρκίας την πενταμερή συνάντηση των χωρών αυτών.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.capital.gr

Σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα www.ethnos.gr:Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία και Εμιράτα καταδικάζουν τις τουρκικές προκλήσεις

Διαβάστε εδω την Κοινή Διακήρυξη των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (11.05.2020)

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα www.ethnos.gr:Αιχμηρή ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν οι χώρες της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου