Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.::
Τα Σκοπιά ακύρωσαν τις εκλογές που είχαν ορισθει για την 12η Απριλίου του 2020.Πλην όμως παραβιάζουν συστηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών και έχουν εναγκαλιστεί με την Άγκυρα.. 
Έμπροσθεν του Κοινοβουλίου στα Σκοπιά τα κακέκτυπα αγάλματα παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας  κοσμούν την “Disneyland” και συνεχίζουν να προκαλούν τον πλέον καλόπιστο μιας ειλικρινούς μεταμέλειας τους, για να αρχίσει η απαρχή νέας εποχής στις σχέσεις τους με την Ελλάδα..
Χάρτης με τις επαρχίες της Αρχαίας Μακεδονίας

Κατά τους χρόνους της ακμής του αρχαίου Μακεδονικού βασιλείου, η  Μακεδονία περιελάμβανε δεκαοκτώ επαρχίες.

Ο αριθμός των επαρχιών διαφοροποιείται και αλλού και αναφέρονται περισσότερες. Οι κύριες από  αυτές ήταν οι ακόλουθες:
1. Αλμωπία. Κατελάμβανε το νοτίως του όρους Βόρα τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας, στη κλειστή λεκάνη ανάμεσα από το Βόρα και το όρος Πάϊκο. Πρωτεύουσα πόλις της ήταν η Εύρωπος (Αλμωπία), ενώ δευτερεύουσες πόλεις της ήταν η Όρμα και η Άψαλος.
2. Βισαλτία. Αποτελούσε το δυτικότερο έδαφος της Ανατολικής Μακεδονίας, στην πεδιάδα της Νιγρίτης, ως τις εκβολές του Στρυμόνος όπου και η Αμφίπολις. Εξετείνετο μεταξύ του όρους Βερτίσκου και του ποταμού Στρυμόνος. Στο Μακεδονικό στρατό παρέτασσε μία ίλη εταίρων, την ίλη της Αμφιπόλεως. Πρωτεύουσα πόλις της ήταν η Βισαλτία, ενώ δευτερεύουσες πόλεις της ήταν η Όσσα, η Άργιλος και η Βέργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου