Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Πως δόθηκε στην Τουρκία το προγεφύρωμα του Καραγάτς

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.: 
Όπως με την μη επέκταση των χωρικών υδάτων στα12 ν. μ., της ανακήρυξης  της υφαλοκρηπίδος και της ΑΟΖ  θα μας φέρουν στη σημερινη συγκυρία να έχει σοβαρό γεωστρατηγικό πλεονέκτημα η Τουρκια και να εκβιάζει με την εισβολή « μεταναστών - προσφύγων» στην Ελλάδα.
 ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ (Ή ΑΛΛΙΩΣ "ΕΞΕΧΟΥΣΑ") ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ 22,5 Τ.ΧΛΜ. Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2018 ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ Σ' ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Εντός του συγκεκριμένου τουρκικού θύλακα βρίσκεται και η ομώνυμη πόλη. Είναι το μοναδικό σημείο, στο οποίο τα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν ακολουθούν τον ρουν του ποταμού Έβρου, αλλά εισχωρούν μέσα στο έδαφος της δυτικής Θράκης. Πώς, όμως, προέκυψε αυτή η εδαφική ιδιαιτερότητα στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας; Η απάντηση βρίσκεται στη Συνδιάσκεψη της Λωζάνης του 1922-23.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου