Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Χίλιοι μετανάστες περιμένουν να περάσουν στο Καστελόριζο

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ. :
που δημοσιεύθηκε στις 3 Μαρτίου 2020 και με ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης εισροής λαθρομεταναστών που εργαλειοποιεί η Άγκυρα..
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές στη νοτιοανατολική εσχατιά της χώρας, στο Καστελλόριζο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flash.gr, οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι περίπου 1.000 μετανάστες βρίσκονται στην απέναντι πλευρά, στην τουρκική πόλη Κας, κι αναμένουν να περάσουν στο ελληνικό νησί.
Από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στον Έβρο και με σταδιακή κλιμάκωση, το ακριτικό νησί θωρακίστηκε με επιπλέον ισχυρές δυνάμεις. Ειδικότερα, πληροφορίες του flash.gr αναφέρουν ότι υπάρχει πολύπλευρη ενίσχυση στην παρουσία των σωμάτων ασφαλείας στο νησί: Λιμενικό, ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού, βατραχάνθρωποι, Στράτος, Ειδικές Δυνάμεις Στρατού, Πολεμικό ναυτικό και Αστυνομία. "Το νησί είναι πάρα πολύ καλά στελεχωμένο, η αλήθεια να λέγεται. Απλά όλες αυτές οι ενισχύσεις σε Στρατό, Αστυνομία και Λιμενικό έπρεπε σταθερά να υπάρχουν από το 2016 που είχαν περάσει χιλιάδες πρόσφυγες από εδώ, αλλά και σε όλα τα νησιά", σημειώνει, μιλώντας στο flash.gr, μόνιμος κάτοικος του νησιού, που επιλέγει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου